Izbačeni Slavko Linić i Branko Vukšić s Nedžadom Hodžićem osnovali Klub zastupnika

Autor: Agencija VLM , 18. rujan 2014. u 11:06
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Zajedničkim dogovorom odlučili su da će predsjednik kluba biti Branko Vukšić.

Saborski zastupnici  nezavisni Slavko Linić i Branko Vukšić  te zastupnik Bošnjačke demokratske stranke Nedžad Hodžić osnovali su novi zastupnički klub. O tome su izvijestili predsjednika Sabora Josipa Leku, a zajedničkim dogovorom odlučili su da će predsjednik kluba biti Branko Vukšić.

Podsjećamo, Branka Vukšića iz Hrvatskih laburista suspendirala je potpredsjednica s ovlastima predsjednika stranke Nensi Tirelli jer je "svojim je javnim istupima i izjavama u medijima nanio štetu ugledu stranke i omalovažavao ostale članove stranke. Njegove izjave prenio je velik broj medija pa je šteta za ugled stranke tim veća", stoji u službenom obrazloženju suspenzije još od početka rujna.

Slavko Linić tijesno je izbačen iz SDP-a početkom lipnja sa samo tri glasa razlike, nakon glasanja Glavnog odbora stranke kada je 50 članova bilo za, a 47 protiv njegova izbacivanja iz SDP-a. Uzrok izbacivanju bila je tinjajuća napetost između premijera Milanovića i Slavka Linića koja je izbila početkom godine oko sukoba interesa Linićeva pomoćnika Branka Šegona, a nastavila se ostavkom ravnateljice Porezne uprave Nade Čavlović Smiljanec. Sukob je kulminaciju doživio Milanovićevom odlukom o smjeni Linića, a glasanje je uslijedilo nakon toga. 

Nedžad Hodžić najmanje je poznati saborski zastupnik kluba – rođen je 24. srpnja 1958. u mjestu Glinje (Ugljevik; Bosna i Hercegovina). Završio je Elektrotehnički fakultet u Tuzli, BiH (VSS – diplomirani inženjer elektrotehnike). Zastupa albansku, bošnjačku, crnogorsku, makedonsku i slovensku manjinu, a izabran je kao kandidat Bošnjačke demokratske stranke Hrvatske.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Nezavisnim drugovima: bili ste ništkoristi u radu Vlade i Sabora. Povucite se u zasluženu zastupničku mirovinu, prežderavajte se i debljajte trošeći novac koji ste oteli poreznim obveznicima. Vaše slovo na papiru kao i svaka vaša izgovorena riječ je apsolutno bezvrijedno.

Znači izabrani su na listama, tj. nitko nije glasao za njih nego za stranke. Sad su izletili iz svojih stranaka a opet i dalje su u Saboru mada nitko nije glasao za njih.

Stvarno imamo dobar sustav.

New Report

Close