Iz Mostara zrakoplovom u Sarajevo, Tuzlu i Banja Luku?

Autor: Poslovni dnevnik , 05. ožujak 2015. u 16:06
U travnju se otvara zračna linija za Švedsku/Zoran Grizelj/PIXSELL

Na mostarskom aerodromu smatraju da bi bilo isplativo povezati gradove u BiH zračnom linijom, ali za to trebaju federalnu i državnu potporu.

Bilo bi isplativo povezati Mostar s Tuzlom, Sarajevom i Banja Lukom zrakoplovnom linijom, rekao je za Oslobođenje Marko Đuzel, voditelj sektora prometa i sigurnosti Zračne luke Mostar, dodajući da bi za takav projekt ipak bilo nužno osigurati kako federalnu, tako i državnu potporu.

 

20posto

planira povećati broj putnika mostarska zračna luka

U međuvremenu, dok takve potpore nema mostarski aerodrom planove i dalje temelji na činjenici što je smješten samo 20 kilometara od hodočasničke destinacije Međugorje. "Ove godine planiramo povećanje broja prevezenih putnika za 20 posto, te očekujemo da će kroz našu zračnu luku proći između 80.000 i 85.000 putnika", kaže Đuzel. Zadržat će se postojeći čarter letovi Mostar-Napulj i Mostar-Bari, koji prometuju dva puta tjedno, kao i redovna linija Rim-Mostar.

Osim talijanskih putnika žele zadržati i one iz Libanona, koji redovno u velikom broju posjećuju Međugorje. Također, kada je riječ o prijevozu većeg broja katoličkih vjernika koji dolaze u Međugorje, uprava Zračne luke Mostar pregovara i o ulasku na tržišta Poljske i Irske. Osim vjerskog turizma, mostarski aerodrom pokrenuo je i otvaranje redovne linije za Švedsku, od Mostara za Göteborg, koja se pokreće u travnju."Ovo je probna zrakoplovna linija za Švedsku, koja će, nadamo se, privući ne samo ljude iz BiH u Skandinaviji, već i poslovne ljude i turiste koji žele posjetiti BiH", objasnio je Đuzel, dodajući kako će u 2016. vjerovatno otvoriti i nove linije prema drugim zemljama Skandinavije. 

Komentirajte prvi

New Report

Close