Iz Ministarstva graditeljstva potvrdili: Prije ljeta počinje gradnja novih 127 POS-ovih stanova

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Maksimalna cijena kvadrata POS-ovih stanova iznosit će 1.319,64 eura.

Da će se novi POS stanovi graditi na Biocima jučer su kazali u šibenskoj gradskoj upravi, a danas su tu informaciju potvrdili i u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja iako Šibenik nisu uvrstili na nedavno objavljen popis gradova u kojima je ove godine predviđena gradnja stanova iz programa poticane stanogradnje, piše ŠibenikIn

- Ispravna je informacija koju ste dobili od Grada Šibenika, a vezano uz realizaciju Programa POS-a u gradu Šibeniku, na lokaciji Bioci. Naime, APN je objavio javni poziv za realizaciju članka 17. a Zakona. Sukladno tom pozivu, a nakon pregleda i ocjene ponude, APN je dana 16. prosinca 2019. godine sklopio Ugovor o kupoprodaji zemljišta i projektne dokumentacije čime je APN postao vlasnikom zemljišta u gradu Šibeniku, na kojem je predviđena gradnja 127 stanova – kažu iz Ministarstva graditeljstva. 

Daljnja realizacija Programa POS-a u Gradu Šibeniku ide prema planiranoj dinamici, a sam početak izgradnje planiran je do ljeta ove godine.

- S obzirom da se radi o različitim fazama pripreme i realizacije gradnje stanova POS-a, u članku kojeg smo objavili na svojim mrežnim stranicama a na koji ste se referirali, navedene su samo neke od budućih lokacija gradnje stanova POS-a. Ponosno ističemo kako je do sada izgrađeno više od 8200 takvih stanova, a kontinuirano pripremamo izgradnju novih stanova, ovisno o potrebama gradova i općina, s čijim smo predstavnicima u stalnoj komunikaciji – napominju iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja. 

Maksimalna cijena kvadrata POS-ovih stanova iznosit će 1.319,64 eura.

Što se tiče lista prvenstva, u Šibeniku će se koristiti ona postojeća lista budući da se za POS-ove stanove u prvom krugu prijavilo preko 540 obitelji, a ugovor s APN-om sklopilo je njih 148 koji su u lipnju 2018. godine uselili u nove stanove na Šubićevcu.

Pravo na kupnju stana iz Programa POS-a imaju svi Hrvati, dok prvenstvo imaju zaštićeni podstanari koji koriste stan u vlasništvu fizičkih osoba te građani koji prvi put kupuju stan, odnosno nemaju odgovarajuće riješeno stambeno pitanje. Kandidati pritom moraju biti kreditno sposobni.

Komentari (0)
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!