Istragrafiku BAT prodao Austrijancima

Autor: Poslovni dnevnik , 27. prosinac 2018. u 22:00
Novi vlasnik je A&R Carton

Industrija ambalaže.

British American Tobacco (BAT) izvijestio je u četvrtak da je za svoju tvrtku koja proizvodi ambalažu Istragrafiku iz Rovinja pronašao strateškog partnera – A&R Carton Austria, dio AR Packaging grupe.

"A&R Carton Austria je postao 100-postotni vlasnik dionica Istragrafike, a AR Packaging grupa će u potpunosti konsolidirati kompaniju s 1. siječnjom 2019.", navodi se u priopćenju, u kojem se ne iznosi vrijednost transakcije.

AR Packaging zadržava dosegnuta prava zaposlenih te sve ugovore Istragrafike prema partnerima.

"Pošto BAT nema ambalažnih kompanija ni na jednom tržištu osim u Adria regiji, uvjereni smo da će novi strateški partner iskoristiti puni potencijal tvrtke", izjavio je generalni direktor BAT Adria regije Antal Bekefi.

Istragrafika je u tri godine u sastavu BAT grupe bilježila sve bolje rezultate, rast proizvodnje, izvoza i zapošljavanja (ima više od 160 radnika).

Tvrtka je uz BAT stasala u jednu od vodećih tvornica komercijalno-kartonske ambalaže u regiji, godišnje preradi više od 9000 tona kartona, s potencijalom nastavka širenja u EU. Izvozi na desetak tržišta i surađuje s više od 70 vodećih tvrtki iz prerađivačke industrije. 

Komentirajte prvi

New Report

Close