Kako je fiskalizacija usporila InMusic

Autor: Josipa Ban /VLM , 26. lipanj 2013. u 10:23
U redovima se čekalo po pola sata/PIXSELL

Zakon treba prilagoditi festivalima, kaže Marić.

Zbog Zakona o fiskalizaciji prvoga su dana posjetitelji INmusica u redovima na blagajnama čekali i do pola sata, žale se organizatori zagrebačkoga festivala, ističući kako su stavljeni u nepovoljan položaj.

"Prvi smo festival koji se izravno suočio s odredbama Zakona o fiskalizaciji", ističe Zoran Marić, direktor INmusic festivala. Temeljni je problem, kaže, u tome što zakon propisuje jednake uvjete za velike otvorene festivale i za kafiće i restorane. Kad odjednom na blagajnu nahrli i nekoliko tisuća ljudi, logično je da će se sustav usporiti, a pokazalo se i da telekomunikacijska veza ne može podržati toliki broj ljudi, objašnjava Marić.

 

30blagajni

brojka je s kojom je startao INmusic, otvorit će ih još 15

"Koji se restoran i kafić mora suočavati s blatom do koljena", pokušava dočarati atmosferu apelirajući na zakonodavca da donese izmjene koje bi festivale tretirale drukčije jer, navodi, ni kontekst ni struktura nisu isti. Život bi im, kaže, olakšala jednostavnija procedura vezana uz bonove, na kojima se ne bi morali navoditi proizvodi već samo iznos. Problem će pokušati riješiti uvođenjem još barem 15 novih blagajni, uz njih 30, s koliko su krenuli. Izuzmu li se ti problemi, Marić je zadovoljan: na 8. INmusicu prvoga se dana okupilo 15 tisuća ljudi. 

Komentirajte prvi

New Report

Close