Investicije vrijedne 35 milijuna eura

Autor: Poslovni.hr , 19. svibanj 2016. u 13:45
Thinkstock

Jedna od najvećih firmi na svijetu u području farmaceutske industrije kupila je ludbrešku tvornicu tvrdih želatinastih kapsula Lukaps, a sada će investirati još 35 milijuna eura i otvoriti 340 novih radnih mjesta u Ludbregu.

Župan Varaždinske županije Predrag Štromar i domaćin, gradonačelnik Grada Ludbrega Dubravko Bilić primili su predsjednika uprave kompanije ACG Worldwide Ajita Singha sa suradnicima koji je tom prilikom najavio veliku investiciju indijske tvrtke u iznosu od 35 milijuna eura. Naime, jedna od najvećih firmi na svijetu u području farmaceutske industrije kupila je ludbrešku tvornicu tvrdih želatinastih kapsula Lukaps još 2007. godine, a sada će investirati još 35 milijuna eura i otvoriti 340 novih radnih mjesta u Ludbregu.

Gradonačelnik Grada Ludbrega Dubravko Bilić tom je prilikom naglasio kako je ova investicija jedna od najvećih u Hrvatskoj.

– Uz investiciju tvrtke Ducati komponenti od sedam milijuna eura s 40-ak novih radnih mjesta, ova nas investicija smješta na središnju poziciju gospodarskog razvoja Hrvatske. Investicija od 35 milijuna eura promijenit će vizuru grada – rekao je gradonačelnik Bilić te dodao kako je lokalna uprava uspješna upravo u osiguravanju uvjeta za investicije i u privlačenju novaca iz fondova, ali da lokalnim zajednicama treba rasporediti još više decentraliziranih sredstava.

I župan Varaždinske županije Predrag Štromar nije krio zadovoljstvo što se ponovo investira upravo na sjeveru Hrvatske.

– Izuzetno sam ponosan što sam s dva velika poduzetnika koja vjeruju u Hrvatsku, sjever Hrvatske, Varaždinsku županiju i grad Ludbreg. Oni prenose dobra iskustva kako se može poslovati na sjeveru Hrvatske. Indijski investitor tvrdi da je vrlo jednostavno ovdje poslovati jer jedinice lokalne samouprave rade na tome da pomognu svakom poduzetniku. ACG u Lukapsu dovodi nove ideje, tehnologije i znanja, a stvaranjem proizvoda s dodanom vrijednošću, veće su plaće i veći je standard. Vidio sam tehnološki nivo ACG-a kojeg u Hrvatskoj još nema i Ludbreg će biti centar farmaceutike ovog dijela Europe – rekao je župan Štromar dodavši da je trenutno nezaposlenih osoba danas rekordno malo, samo 6.040 na području Županije i da prosjek plaća prvi put raste brže od prosjeka države.

– Veseli podatak da su u 2015. plaće u našoj županiji porasle 5 %, dok je prosjek države 2,5 %. Prvi put da rastemo brže od prosjeka država, a samo zahvaljujući ulaganjima u poduzetništvo, obrazovanje i znanost – zaključio je župan Štromar.

Predsjednik uprave ACG Worldwide Ajit Singh istaknuo je kako će Ludbreg postati i „centar svijeta“ za kapsule. Ove godine bit će ostvaren veći dio investicije, a projekt bi trebao biti u potpunosti završen kroz dvije i pol godine. Nagasio je i važnu činjenicu kako je Hrvatska sigurna zemlja.

Sastanku su prisustvovali i zamjenica gradonačelnika Grada Ludbrega Vera Jadanić i generalni menadžer tvrtke Ducati komponenti Dražen Crnković.

Komentirajte prvi

New Report

Close