Institut koji je 20 godina radio samo utorkom traži šefa

Autor: Poslovni.hr , 30. ožujak 2015. u 09:55
Foto: Thinstock

Priča o znanstvenicima koji na posao dolaze samo utorkom otkrivena je 2011. kad su Institut posjetili strani stručnjaci, pristigli tamo da bi vrednovali rad te institucije, ali u zgradi nisu zatekli djelatnike.

Do kraja ovog tjedna otvoren je natječaj za ravnatelja Instituta za migracije, državne institucije koja je svojedobno postala poznata po tome da je više od 20 godina svojim znanstvenicima dopuštala da na posao dolaze – samo utorkom, piše Jutarnji list.

Natječaj je objavljen u Narodnim novinama 20. ožujka, a za ravnatelja može biti odabrana osoba izabrana u zvanje višeg znanstvenog suradnika, s titulom doktora znanosti te s izrađenim pisanim prijedlogom vođenja Instituta u sljedećem razdoblju.

Riječ je o državnom institutu koji prema posljednjim podacima zapošljava 33 djelatnika, a kojemu je prvi ravnatelj bio otac bivšeg HDZ-ova ministra kulture Jasena Mesića, Milan Mesić.

Priča o znanstvenicima koji na posao dolaze samo utorkom otkrivena je 2011. kad su Institut posjetili strani stručnjaci, pristigli tamo da bi vrednovali rad te institucije, ali u zgradi nisu zatekli djelatnike, piše Jutarnji list.

Komentirajte prvi

New Report

Close