IN2 grupa i Samsung uveli mobilni ‘karton’ u KBC Zagreb

Autor: Bernard Ivezić , 13. svibanj 2014. u 21:59
Ante Mandić, predsjednik uprave IN2 grupe/Žarko Bašić/PD/PIXSELL

Novi sustav zvan m-EMR testirat će se iduća dva mjeseca.

Najveća hrvatska softverska tvrtka IN2 grupa i Samsung u utorak su u KBC-u Zagreb započeli prvi projekt uvođenja Samsungovog mobilnog zdravstvenog kartona na svijetu.

Danijel Bačelić, voditelj odjela poslovnih rješenja tvrtke Samsung Electronics za jadransku regiju kaže da to rezultat dobre suradnje s IN2 grupom, najvećim isporučiteljem IT rješenja za zdravstvo u Hrvatskoj. "Ovo rješenje do sad se koristilo jedino u Samsungovoj bolnici u Seulu u razvojnom okruženju, a na KBC-u Zagreb prvi na svijetu započinjemo validaciju sustava u radnom okruženju što će nam otvoriti mogućnost da se sustav može komercijalno prodavati", kaže Bačelić.

Dodaje da je Samsung odabrao svega nekoliko bolnica na svijetu gdje će provesti validaciju te da uskoro sličan projekt treba početi u klinici Mayo u SAD-u. Novi sustav zvan m-EMR, koji liječnicima omogućuje da na mobitelima pregledavaju zdravstvene kartone i komuniciraju unutar bolnice, testirat će se iduća dva mjeseca. U projektu će sudjelovati 50 liječnika. Ante Mandić, predsjednik Uprave IN2 kaže da kroz partnerstvo sa Samsungom vide priliku za proširenje izvoza u području zdravstva. "Kroz suradnju sa Samsungom vidimo prostora da nadogradimo naš vlastiti ERP za bolnice u Hrvatskoj, ali kako se ovo novo rješenje može kombinirati i s drugim bolničkim ERP sustavima tržište nam je ne samo u Hrvatskoj već i šire, mnogo veće", zaključuje Mandić. 

Komentirajte prvi

New Report

Close