Ili otkup dionica, ili novi partner

Autor: Marina Šunjerga/VL , 16. lipanj 2014. u 22:00
Ljubo Jurčić tvrdi da trenutno pati Ina/P. Glebov/PIXSELL

Ljubo Jurčić, ministar koji je prodao 25 posto Ine, o odnosima Vlade i MOL-a.

Ljubo Jurčić, koji je kao ministar gospodarstva prodao prvih 25 posto Ine, i danas tvrdi da nije bilo boljeg kupca od mađarskog MOL-a.

"OMV je u onom trenutku procijenio da Ina vrijedi 100 milijuna dolara manje nego MOL, prema tome: tada nije bilo boljeg kupca", kaže.

Zaiskrilo je između ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka i predsjednika NO-a Ine Siniše Petrovića. Mislite li da je Petrović radio na štetu Ine?
Ja ne znam za takve njegove odluke, no on je odgovoran dioničarima, a Vlada je dioničar i dioničar ne smije imati drukčije ideje od svog NO-a. Ako tu postoje razlike, onda Vlada mora mijenjati NO. Na ovom se odnosu vidi slabost jer jedna struja politike ima jedan stav, a druga struja politike drukčije mišljenje. Pati Ina. 

Kako komentirate oštru izjavu MOL-a nakon presude Ivi Sanaderu u kojoj se ograđuju od mita?
Rekao bih da se hrvatski političari junače i svađaju a kad dođe vrijeme za donijeti odluku, podviju rep umjesto da pokaže zube. 
Ako se dva partnera ne mogu dogovoriti kako će upravljati Inom, nema se razloga svađati. Ili treba otkupiti dionice od MOL-a, ili ih prodati nekomu trećemu.

To su pokušali Mađari, ali nisu imali puno uspjeha. Mislite li da postoji kupac za Inu?
To može biti hrvatska Vlada i nitko drugi. Nitko neće doći u ovakve odnose! 

Komentirajte prvi

New Report

Close