Ikei građevinska već u ožujku?

Autor: Nikolina Buljan / VLM , 30. prosinac 2012. u 22:00
Gradnja objekta očekuje se u ožujku 2014./PIXSELL

Ako dobiju građevinsku dozvolu, Ikea će za godinu dana sagraditi objekt vrijedan 100 milijuna eura u kojem će raditi 350 ljudi.

Nakon cijelog niza komplikacija oko zemljišta pa potom izdavanja niza dozvola, Ikea poručuje kako su riješene  sve imovinsko-pravne i administrativne pretpostavke za početak gradnje njihovog objekta kod Ivanje Reke te se sada samo čeka građevinska dozvola.

U četvrtak su podnijeli zahtjev, a zakonski rok za izdavanje građevinske dozvole je maksimalno 45 dana. Riješen je i spor s Hrvatskim autocestama (HAC), koje su prema riječima Igora Štefanca, Ikeinog glasnogovornika u Hrvatskoj, započele s procesom izmještanja naplatnih kućica za ulazak na autocestu koje se nalaze neposredno pored Ikeina zemljišta. "Pomaknut će ih za otprilike devet kilometara kod Ježeva, a na mjesto sadašnjih naplatnih kućica dolazi prometni čvor koji mi sufinanciramo sa oko 100 milijuna kuna.

Otprilike plaćamo 80% troškova gradnje čvora, a HAC 20 posto. ", govori Štefanac.Gradnja objekta trebala bi tako početi u u ožujku ili travnju 2013. godine, a završetak radova očekuje se godinu dana nakon toga. Ikea planira zaposliti u svojoj robnoj kući 350 zaposlenika.Ukupna investicija tvrtke Ikea u Hrvatskoj iznosit će oko 100 milijuna eura. Do prije nekoliko mjeseci Ikea je ustrajala na gradnji centara i u Zagrebu, Beogradu te je kasnije planirala Split i Rijeku no za sada od njih odustaju, a s daljnjom odlukom pričekat će barem do 2015. godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close