Idući vikend kreće ljetno računanje vremena, a za vozače stiže važna promjena

Autor: Poslovni.hr/Hina , 19. ožujak 2018. u 11:51
Foto: Thinkstock

Ljetno računanje vremena u 2018. počinje 25. ožujka u dva sata tako što se pomicanjem za jedan sat unaprijed vrijeme u dva sata računa kao tri sata.

Pomicanjem kazaljke za jedan sat unaprijed u nedjelju, 25. ožujka počet će ljetno računanje vremena, izvijestio je Državni zavod za mjeriteljstvo.

Ljetno računanje vremena u 2018. počinje 25. ožujka u dva sata tako što se pomicanjem za jedan sat unaprijed vrijeme u dva sata računa kao tri sata.

Prelaskom na ljetno računanje vremena za najveći broj vozila ujedno prestaje obveza vožnje s upaljenim svjetlima danju. Tijekom ljetnog računanja vremena na motornim vozilima danju ne moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla. Izuzetak su mopedi i motocikli, na kojima prilikom vožnje tijekom cijele godine moraju biti upaljena kratka svjetla.

S početkom ljetnog računanja vremena, mijenjaju se i razdoblja dnevnih tarifa, obavještavaju iz HEP-a.

Električna će se energija obračunavati prema višoj tarifi u razdoblju od 8 do 22 sata, a prema nižoj tarifi noću, od 22 do 8 sati.

Komentari (2)
Pogledajte sve


Jedna od malo jačih gluposti koju je "moderni svijet" izmislio a mi prihvatili!!!!

***to si pročita u nekim levičarskim medijima pa ponavljaš ko p.apagaj… ako i treba ukinuti promjenu vremena, a netreba, onda treba ostaviti ljetno računanje vremena, a ne zimsko koje je default… pa nisu ljudi nekad bili g.lupi kad su uveli te promjene, ali to nemre shvatiti p.apiga koja se ne sjeća kak je to kad u kolovozu traje dan samo do 19 sati, a ne do 20 ko sad

Jedna od malo jačih gluposti koju je “moderni svijet” izmislio a mi prihvatili!!!!

New Report

Close