I Vlada pomaže bolesnoj djevojčici Nori Šitum

Autor: Poslovni.hr/Hina , 06. veljača 2013. u 12:43
Majka Nore Šitum (Foto: Robert Anić/PIXSELL)

Točan iznos sredstava koja će uplatiti znat će se nakon što dobiju podatke o prikupljenim sredstvima putem telefonskih poziva u sklopu akcije Udruge Hrabro srce.

Hrvatska Vlada danas se uključila u humanitarnu akciju pomoći u finaciranju liječenja djevojčice Nore Šitum u SAD-u, a točan iznos sredstava koja će uplatiti znat će se nakon što dobiju podatke o prikupljenim sredstvima putem telefonskih poziva u sklopu akcije Udruge Hrabro srce.

Ministar financija Slavko Linić objasnio je na sjednici Vlade kako zakon o PDV-u ne predviđa nikakva izuzeća pa Vlada ne može "oprostiti" PDV te je stoga odlučila uplatiti iznos PDV-a na donacije prikupljene za liječenje putem telefonskih poziva. Iznos još ne znamo, jer tek trebamo dobiti konkretne podatke, rekao je Linić.

Slučaj pet i pol godišnje djevojčice Nore Šitum iz Zadra, koja se već dvije godine bori s akutnom limfoblastičnom leukemijom, odjeknuo je u javnosti preko Facebooka, gdje je u subotu objavljeno pismo njezine majke sa zamolbom za financijsku pomoć za liječenju novom metodom u Dječjoj bolnici u Philadelphiji.

Komentirajte prvi

New Report

Close