I riječki Energo danas počinje dubinsko ‘snimanje’ Crobenza

Autor: Miho Dobrašin; Snježana Vujisić Sardelić , 06. lipanj 2010. u 22:00

U igru je htjela ući i zagrebačka OG Adriatica s jednim britanskim fondom, no odustala je jer taj strani partner nije našao interesa

Uz već poznata strana imena naftnog biznisa – slovenski Petrol, ruski Lukoil i slovački fond Slavia Capital u dubinsko snimanje poslovanja Crobenza koje počinje danas, ulaze i dvije domaće kompanije – Biodizel Vukovar u vlasništvu Milodraga Gadže te riječka tvrtka Energo d.o.o.

Energo je bivše komunalno poduzeće iz Rijeke koje je 2003. dokapitalizirano i pretvoreno u trgovačko društvo u kojem Grad Rijeka ima 56 posto vlasništva, a ostalo je podijeljeno između njemačke tvrtke Thüga iz Münchena (17 posto), talijanske tvrtke Amga iz Udina (17 posto) i zagrebačke tvrtke Croplin (9,1 posto) kojoj je svojedobno Ina prodala svoj udio u Energu. Kompanija se bavi distribucijom plina i toplinske energije i dosad se nije bavila trgovinom naftnim derivatima. Direktor Sanjin Kirigin u petak se nije javljao na mobitel. Izvor blizak procesu tvrdi da je preliminarni interes za Crobenz bila iskazala i zagrebačka tvrtka OG Adriatica, koja je u proces trebala ući zajedno s jednim britanskim fondom, no na kraju je odustala jer britanski partner nije našao interes. Prema saznanjima Poslovnog dnevnika, spomenutih pet kompanija potpisalo je pismo o povjerljivosti informacija, a to da danas ulaze u dubinsko snimanje Crobenza potvrdio je Milodrag Gadže. Zbog obveze tajnosti nije iznio druge detalje, osim informacije da će nakon tjedan dana due dilligencea odlučiti hoće li dati i obvezujuću ponudu za Crobenz.

Komentirajte prvi

New Report

Close