I Hrvati će sudjelovati u proizvodnji novog Clija: Plaća 1500 eura bruto, besplatan prijevoz…

Autor: Poslovni.hr , 09. lipanj 2018. u 13:44
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Tvornica Revoz danas je u vlasništvu francuskog Renaulta.

Prvi je iz pogona u Novom Mestu izašao legendarni Renault 4, popularna “katrica”, daleke 1973. godine, a prošli je tjedan s proizvodne linije slovenske tvornice Revoz u vlasništvu francuskog Renaulta sišao četirimilijunti automobil – dizelski srebrni Clio četvrte generacije. Po našim cestama danas vozi mnogo novih Clija, ali još uvijek i podosta kultnih “četvorki” čija je proizvodnja prestala 1992. godine. Pogotovo ih ima na našim otocima, gdje su posebno cijenjene zbog svojih vrlina na makadamskim putevima, piše Večernji list.

Tvornica Revoz danas je u vlasništvu francuskog Renaulta. U njoj se trenutačno proizvode Renaultovi modeli Twingo i Clio IV te Smartovi ForFour i ForFour electric (3% ukupne proizvodnje), a zapošljava 3381 djelatnika koji rade u tri smjene. 

Izrađujući Renaultove automobile u Revozu za kruh u Sloveniji zarađuje i oko 150 Hrvata iz Zagreba i Karlovca. Plaća radnika u proizvodnji jest 1500 eura bruto (s plaćenim porezima i doprinosima u Hrvatskoj oko 7000 kuna neto). Uz to imaju i organizirani besplatan prijevoz do tvornice.

Komentirajte prvi

New Report

Close