Hypo-Leasing blokirao sve račune Rubelj grilla

Autor: Poslovni.hr , 10. prosinac 2012. u 10:43
Pecenjarnica Rubelj, Photo: Davor Visnjic/PIXSELL

U Rubelj grillu ne žele širiti paniku, no priznaju da su u nezavidnoj situaciji. Za sve optužuju Hypo-Leasing.

Hypo-Leasing Kroatien blokirao je sve račune Rubelj grilla, u vlasništvu Anke Rubelj, udovice kralja ćevapa Ante Rubelja koji je preminuo od srčanog udara prije dvije godine. Mogao bi to biti poslovni kraj legendarnih ćevabdžinica koje je pokojni Ante naslijedio od brata Ive, koji je pak biznis pokrenuo u Zagrebu '70-ih godina, piše Večernji list.

Rubelj grill, koji u Zagrebu, prema starim podacima, ima 17 pečenjarnica, trenutačno preživljava, dok traju zalihe, ali već 15. prosinca, kada bi 140 radnika trebalo dobiti plaću, doći će do problema. U problemima će se naći i oko 160 ljudi povezanih s dobavljačima Rubelj grilla. Iako u Rubelj grillu ne žele širiti paniku ni među svojim zaposlenicima ni među dobavljačima, priznaju da su u nezavidnoj situaciji. Za sve optužuju Hypo-Leasing koji im je prije dva tjedna, kako kažu, nezakonito aktivirao zadužnice u iznosu od 20 milijuna kuna i blokirao račune, piše list.

Pokojni Ante Rubelj 2007. godine sklopio je poslovni sporazum s Hypo-Leasingom prema kojem je Hypo trebao kupiti zemljište u Sesvetama i na njemu sagraditi hotel, a taj bi hotel Rubelj uzeo u najam. Tada je Rubelj kao jamstvo dao zadužnice u iznosu od 20 milijuna. Međutim, Hypo je kupio zemljište i upisao se kao vlasnik, ali nikada nije sagradio hotel, tvrde u Rubelj grillu. Sada pak Hypo-Leasing aktivira zadužnice i Rubelj grillu, kako tvrde u lancu tih ćevabdžinica, želi naplatiti nepostojeći, fantomski hotel, piše list.

Više pročitajte ovdje.
 

Komentari (1)
Pogledajte sve

TO pak još nisam čula…..da Hypo mora sagraditi Hotela ,nakon što je dao leasing….

Valjda je netko trebao biti investitor objekta na zemljištu, koje je dato
banci “sale and lease back ” . no, investitor je odustao od gradnje objekta
koji je trebao služiti za pokriće i povrat kredita…/ leasinga /..?!

New Report

Close