HUP širi poduzetničku kulturu među mladima

Autor: HUP , 17. listopad 2012. u 22:00
Seminar 'Radno pravo u Hrvatskoj i EU' obilježila su mnogobrojna studentska pitanja

START ME UP započeo predavanjem o radnom pravu u Hrvatskoj i Europskoj uniji.

Program usavršavanja mladih START ME UP koji Hrvatska udruga poslodavaca podružnica Rijeka u suradnji s Istarskom županijom, Odjelom za ekonomiju i turizam dr. Mijo Mirković te START-UP Udrugom za poticanje poduzetništva i zapošljavanje mladih ljudi već drugu godinu provodi radi promicanja poduzetničke kulture među mladima, jačanja povezanosti poslovnog i obrazovnog sektora te povećanja konkurentnosti mladih na tržištu rada započeo je s prvim aktivnostima. Program će se realizirati kroz seminare poslovnih znanja, usvajanjem znanja o potpornim institucijama poslovnog sektora regije te usvajanjem praktičnih vještina i znanja na primjerima iz prakse.

Pitanja o ugovorima

Prvo predavanje održao je Nenad Seifert, direktor HUP-ove podružnice Rijeka, na temu "Radno pravo u Hrvatskoj i EU". Seminar su obilježila mnogobrojna pitanja studenata o ugovorima o radu na određeno vrijeme i ugovorima o djelu, nedopuštenim pitanjima na razgovorima za posao, raspravom o mjerama zapošljavanja Ministarstva rada i mirovinskog sustava, kao i zabrani diskriminacije na radnome mjestu. Sve navedeno potkrijepljeno je brojnim primjerima iz prakse, a studenti su doznali i kako je ta materija uređena zakonodavstvom Europske unije. U srijedu 10. listopada studenti su posjetili sjedište Istarske županije te poduzeće Uniline d.o.o. za turizam, trgovinu i usluge gdje su detaljnije upoznali poslovanje poduzeća.

Posjeti tvrtkama

Program se nastavlja predavanjima na temu "Timski rad – kako stvoriti pobjednički tim" u petak 12. listopada i "10 tajni leadershipa", a već sljedećeg tjedna planiran je posjet HGK Županijskoj komori Pula te Obrtničkoj komori Istarske županije. Studenti će u toku programa posjetiti i Adris d.d., Holcim, Agenor Automatika d.o.o., Laserline d.o.o., Istra informatički inženjering d.o.o. te IDA-u.  

Komentirajte prvi

New Report

Close