HTZ krenuo u promociju produljenja sezone

Autor: Poslovni dnevnik , 21. rujan 2014. u 21:59
Krenuo je ambiciozan projekt Hrvatske turističke zajednice/Sanjin Strukić/PIXSELL

HTZ će online oglašavanje provoditi do kraja rujna na francuskom, talijanskom, njemačkom, austrijskom, slovenskom, norveškom, švedskom i britanskom tržištu.

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) sredinom rujna počela je oglašavati na osam stranih tržišta posezonsku turističku ponudu iz pilot projekta produljenja sezone PPS ili Hrvatska 365, za koji je ukupno ove godine izdvojila gotovo pet milijuna kuna.

Online ili web oglašavanje posezonske ponude 22 odabrane destinacije u cijeloj Hrvatskoj, u sklopu projekta Hrvatska 365, HTZ će provoditi do kraja rujna na francuskom, talijanskom, njemačkom, austrijskom, slovenskom, norveškom, švedskom i britanskom tržištu, dok će se u Njemačkoj i Sloveniji ta kampanja dodatno produljiti i do kraja listopada. Na tim tržištima istodobno se već provodi i offline (klasično) oglašavanje te ponude i to u tiskanim medijima, a osim oglašavanja u sklopu tog projekta HTZ će u suradnji sa sustavom turističkih zajednica krajem rujna i početkom listopada organizirati po sedam studijskih putovanja stranih novinara i turističkih agenata s različitih tržišta odnosno odabranih zona (Beč, Graz, München, Ljubljana, Milano, Venecija, Pariz, London, Oslo i Stockholm).

Oni će sami birati destinacije u Hrvatskoj koje žele posjetiti, a ocijenjeno je da bi upravo s tih tržišta, zbog blizine Hrvatskoj i/ili bolje avio-povezanosti, mediji i agenti mogli najviše pridonijeti promociji i stvaranju kvalitetnih priča o Hrvatskoj, pa i prodaji posezonskih turističkih programa, kasnije i predsezonskih s obzirom da se nakon ovojesenskog pilota od iduće godine kreće s punom primjenom projekta PPS odnosno i za pred i za posezonu. Osim za strane, HTZ i za domaće novinare u ovom mjesecu organizira studijska putovanja u odabrane regije, u kojima se nalaze pojedine PPS destinacije, kroz središnju Hrvatsku te Liku. 

Komentirajte prvi

New Report

Close