HTZ daje devet milijuna kuna za razvoj turizma

Autor: Poslovni dnevnik , 07. siječanj 2018. u 21:59
Cilj je potaknuti dolaske u pred i posezoni/ Marijan Sušenj/PIXSELL

Želi se oživjeti turistički nerazvijena područja gradnjom infrastrukture, osmišljavanjem sadržaja i proizvoda…

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) objavila je tri javna poziva za programe potpora putem kojih će dodijeliti bespovratnih ukupno devet milijuna kuna, a s ciljem unapređenja proizvoda, stvaranja prepoznatljivog imidža turizma i zemlje u cjelini te obogaćivanja ponude u pred i posezoni, izvijestili su u petak iz HTZ-a.

Objavljena su dva javna poziva za potpore na turistički nerazvijenim područjima za ovu godinu – potporu turističkim zajednicama te projektima turističkih inicijativa i proizvoda, dok je treći poziv za potpore programima destinacijskih menadžment kompanija za 2018., a zainteresirani će se moći prijaviti do 31. siječnja. Za potpore na turistički nerazvijenim područjima osigurano je pet milijuna kuna, za razvoj i unapređenje turističke ponude destinacije, uvjete boravka turista, razvoj, obnovu i unapređenje turističke infrastrukture te edukacije.

Za potpore projektima turističkih inicijativa i proizvoda na spomenutim područjima dodjeljivat će se bespovratne potpore za poduzetničke i javne projekte koji aktiviraju neiskorištene turističke resurse i kreiraju nove motive dolazaka.

Potpore su i za izgradnju, obnovu i podizanje kvalitete kapaciteta i dodatnih sadržaja i sl. Ukupno dva milijuna kuna odobravat će se kroz razvoj i unapređenje ključnih proizvoda u pred i posezoni te razvoj turističkih inicijativa i proizvoda. Ukupno dva milijuna kuna ide i za potpore programima destinacijskih menadžment kompanija. Rezultati natječaja bit će tijekom prve polovice ove godine. 

Komentirajte prvi

New Report

Close