Hrvatske šume: Nema govora o otpuštanju 500 radnika

Autor: Agencija VLM , 21. kolovoz 2014. u 12:54
Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Demanti dolazi nakon kritike Hrvatskog sindikata šumarstva da uprava planira otpustiti 500 inženjera i tehničara.

Hrvatski sindikat šumarstva tvrdi da će Hrvatske šume otpustiti između 400 i 500 radnika zbog nove sistematizacije, a najveći će broj radnika, tvrde oni, biti otpušten u Upravi šuma Vinkovci koja je najuspješnija uprava i donosi najveći prihod središnjici Hrvatskih šuma. No, Uprava Hrvatskih šuma potpuno demantira tekstove o otkazima za 500 inženjera i tehničara zaposlenih tvrdeći da je riječ o proizvoljnom komentiranju provođenja nove sistematizacije.

– U proteklom razdoblju, osim osobno uvjetovanih otkaza, Uprava Društva nije provodila nikakve aktivnosti s ciljem smanjenja broja zaposlenih u Društvu niti je o tome s bilo kim raspravljala. Posebno naglašavamo da nikada nije bilo riječi o 500 inženjera i tehničara viška – poručuju iz uprave te dodaju da od posljednjeg sastanka sa sindikatima u svibnju nije bilo nikakvih aktivnosti vezanih uz definiranje viškova radnika ni izrade programa zbrinjavanja.

– Jedina je svrha takvih izjava širenje dezinformacija i stvaranje nepotrebne panike među radnicima. Eventualne viškove radnika koji se mogu pojaviti tijekom provedbe nove sistematizacije, uglavnom administrativno osoblje, Uprava Društva rješavat će u skladu s kolektivnim ugovorom – zaključuju iz uprave Hrvatskih šuma.

Komentirajte prvi

New Report

Close