Hrvatske šume će radnicima dati stimulaciju od jedne kune

Autor: Poslovni.hr , 24. travanj 2014. u 09:10
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL

Sindikat s druge strane smatra odluku Uprave sramotnom i ponižavajućom za radnike.

Uprava Hrvatskih šuma će isplatiti stimulaciju iznosa 1 kune bruto za 2012. i 2013. godinu. Naime, riječ je o stimulansu za 8000 radnika s kojim se želi izbjeći eventualne tužbe za kršenje kolektivnog ugovora. Prema kolektivnom ugovoru stoji da će stimulacije biti isplaćene te mogu iznositi do 20 posto prosječnih mjesečnih sredstava bruto plaća koje bi se trebale isplatiti od siječnja do rujna 2014. godine, piše Jutarnji list.

Ivan Pavelić, predsjednik Uprave Hrvatskih šuma, ovakvu odluku je obrazložio da s obzirom na trenutnu situaciju u državi nije primjereno isplaćivati ništa osim redovnih mjesečnih isplata, dok bi isplata stimulacije izazvala negativne reakcije javnosti a  samim time i smanjenjem ili ukidanjem naknade za Općekorisne funkcije šuma.

Sindikat  s druge strane smatra odluku Uprave sramotnom i ponižavajućom za radnike. "Ovom odlukom Uprava tvrtke je potvrdila da su radnici zaslužili stimulaciju, a sud neka odredi kolika će ona biti. Mi smatramo kako ne smije biti ispod 1 posto isplaćenih sredstava za bruto plaće", naglašava Željko Kalauz, predsjednik Hrvatskog sindikata šumarstva.
 

Komentari (1)
Pogledajte sve

koja stimulacija ?
što samo drva se na crnjaka izvuče eto stimulacije samo takve
pa malo divljači eto opet stimulacije
biti ce zakinuti knjiški moljci ali budu se i oni snašli

New Report

Close