Hrvatska narodna banka kupila sedam stanova u užem centru Zagreba, a planiraju kupiti još tri

Autor: Poslovni.hr , 04. studeni 2019. u 12:30
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Sjedište HNB-a je na Trgu hrvatskih velikana, i to na križanju Martićeve ulice i Ulice Franje Račkoga.

Hrvatska narodna banka okončala je nedavno, po prosječnoj cijeni od 2076 eura, kupnju sedam stanova, koji čine ukupno oko 600 četvornih metara u Martićevoj ulici broj 4 u Zagrebu te do kraja godine planiraju raspisati natječaj za izvođača radova koji bi ih prenamijenio iz stambenih u poslovne prostore HNB-a.

No, HNB time neće do kraja, neslužbeno doznaje Jutarnji list, ostvariti svoj plan jer im je navodno namjera kupiti još tri prostora u toj zgradi za koje vlasnici navodno traže višu cijenu od prosječnih 2076 eura po četvornom metru, koliko je HNB platio dosadašnjim vlasnicima stanova.

– Neki jednostavno traže previsoke cijene. U HNB-u misle da je cijena od oko 2000 eura po četvornom metru korektna – objašnjava naš izvor iz HNB-a i dodaje da će ipak čekati dok vlasnici jednostavno ne snize cijenu. Tako su u HNB-u, barem slikovito rečeno, na “vlastitoj koži osjetili” kako cijene nekretnina u Hrvatskoj “divljaju”.

– Hrvatska narodna banka dosad je kupila sedam stanova u zgradi Martićeva 4. I u skladu s Planom nabave HNB-a za 2019., predviđeno je pokretanje otvorenog postupka javne nabave za izvođenje radova za prenamjenu stambenog u poslovni prostor HNB-a u toj zgradi – odgovorili su nam iz HNB-a. Inače, sjedište HNB-a je na Trgu hrvatskih velikana, i to na križanju Martićeve ulice i Ulice Franje Račkoga.

Komentirajte prvi

New Report

Close