‘Hrvatska lutrija već godinama nelegalno mijenja devize’

Autor: Poslovni.hr , 02. travanj 2013. u 11:08
Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Hrvatska lutrija već niz godina od klijenata u svojim automat-klubovima i casinima uzima strane valute, a da nikada nije pribavila dozvolu Hrvatske narodne banke za obavljanje mjenjačkih poslova.

Hrvatska lutrija godinama nezakonito posluje dopuštajući svojim klijentima u automat klubovima i casinima da plaćaju stranim valutama, a da nikada nije zatražila dozvolu Hrvatske narodne banke za obavljanje mjenjačkih poslova, piše Novi list.

Informaciju o nelegalnom poslovanju riječkom je listu potvrdila nova Uprava Hrvatske lutrije koja je navela da je takvo poslovanje tolerirala stara upravljačka garnitura na čelu s Vesnom Brkan, zbog čega su podignute i kaznene prijave.

 Državno poduzeće za organizaciju igara na sreću do danas nije dobilo potrebne dozvole. Novi menadžment koji vodi Danijel Ferić u međuvremenu je zatražio registraciju mjenjačkih poslova, ali se to za sada pokazalo bezuspješnim jer je središnja banka u veljači ove godine oduzela odobrenje za postupak. Zbog toga će HL, kako propisuje Zakon o deviznom poslovanju, trebati pričekati 12 meseci na zahtjev za novim odborenjem. Uprava je takav slijed događaja obrazložila nepredviđeno dugim trajanjem postupka registracije dodatne djelatnosti. Bez obzira na tu činjenicu, HL i dalje mijenja devize smatrajući da je u pitanju legalan posao. Uprava takav stav temelji na Odluci HNB-a o načinu na koji rezidenti podižu i polažu stranu gotovinu i čekove na račun otvoren u banci.  

Komentari (1)
Pogledajte sve

Nova uprava podnese protiv stare uprave kaznenu prijavu zbog obavljanja mjenjačkih poslova, pa onda i sama nastavi to raditi, a da istovremeno lutrija posluje s gubicima. Ovo je stvarno vijest ali naslov je trebao biti lud, zbunjen…a normalnih nema.

New Report

Close