Hrvatska 18 posto skuplja od Grčke i 12 od Španjolske

Autor: Poslovni.hr/Hina , 24. travanj 2014. u 09:24
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Nakon 50.000 ruskih turista izgubljenih lani zbog viza, hrvatski bi turizam u 2014. mogao otrpjeti nove udarce iz Rusije.

Nakon 50.000 ruskih turista izgubljenih lani zbog viza, hrvatski bi turizam u 2014. godini, mogao otrpjeti nove udarce iz Rusije. Trenutačno potražnja za ljetovanjem u Hrvatskoj na tamošnjem turističkom tržištu zaostaje do 30 posto i jadranski domaćini praktički samo uz dosta sreće mogu računati na lanjskih 158.000 Rusa. Zasad je realniji scenarij s desetak tisuća manje gostiju s ruskom putovnicom, no sve karte još nisu na stolu. Valja pričekati i kakvi će biti efekti dodatnih promidžbenih mjera Hrvatske turističke zajednice, koje je inicirao ministar Darko Lorencin, piše Večernji list.

Usporedbe cijena s konkurentskim zemljama pokazale su, inače, da je za ruskog gosta hotelski smještaj, restorani, kafići, trgovine… u Hrvatskoj skuplji čak deset do 12 posto nego, recimo, u Španjolskoj. Što je još gore za hrvatski turistički imidž, naša se zemlja pokazala oko pet posto skupljom čak i od Italije. Ne začuđuje stoga što se Grčka, čija je ponuda 18 posto jeftinija od hrvatske, prodaje vrlo dobro.

Članak u cijelosti pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close