Hrvati inovatori osvojili tri zlatne i tri srebrne medalje u Bruxellesu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 19. studeni 2012. u 13:21
Ilustracija (Thinkstock)

Hrvatski inovatori osvojili su tri zlatne i tri srebrene medalje na 61. međunarodnom sajmu inovacija INNOVA 2012. u Bruxellesu, priopćeno je iz Udruge inovatora Hrvatske (UIH).

 Hrvatski inovatori osvojili su tri zlatne i tri srebrene medalje na 61. međunarodnom sajmu inovacija INNOVA 2012. u Bruxellesu, priopćeno je iz Udruge inovatora Hrvatske (UIH).

UIH ističe kako je Međunarodni ocjenjivački sud veliku pozornost posvetio analizi tehničko-tehnološke razine izloženih hrvatskih inovacija te ih je nagradio temeljem stručne prosudbe s tri zlatne i tri srebrne medalje.

Na dodijeli odličja vitezova inovatorstva uspješnim hrvatskim inovativnim poduzetnicima za dugogodišnji inovatorski rad i poticanje inovatorstva u vlastitim tvrtkama, kako se navodi, odlikovani su "Redom viteza" Bernarda Cecelja i Alojzije Šestan, a "Redom zapovjednika" Đuro Horvat.

UIH je na izložbenom prostoru izložio šest odabranih inovacija, a koje su nagrađene najvažnijim nagradama izložbe inovacija ARCA u Zagrebu sredinom listopada.

Na sajmu u Bruxellesu, koji se održavao od 15. do 17. studenog, više od 450 izlagača iz 21 zemlje svijeta je predstavilo 460 inovacija. Sajam je obišlo i razgledalo više od petnaest tisuća posjetitelja od kojih su preko pedeset posto bili poslovni posjetitelji.

Predstavljanje hrvatskih inovacija su organizirali Udruga inovatora Hrvatske i Udruge vitezova hrvatskog inovatorstva uz potporu Hrvatske zajednice tehničke kulture, a poduprli su ih Ministarstvo poduzetništva i obrta, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska banka za obnovu i razvoj i HAMAG INVEST – Hrvatska agencija za malo gospodarstvo.

Komentirajte prvi

New Report

Close