Hotel Lišanj daju u privremeni zakup, cilj je prodaja

Autor: Marija Crnjak , 17. studeni 2013. u 22:00
Hotel Lišanj ima dvije zvjezdice i 200 kreveta, a zadnji je put obnovljen 1983. godine

Hypo banka hotel je kupila ljetos na dražbi nakon stečaja Hotela Novi.

Tvrtka Vinodol Imovina, čiji je vlasnik austrijska Hypo banka, objavila je oglas u kojem daje u zakup hotel Lišanj u Novom Vinodolskom, i to samo na jednu sezonu.

Na potez koji nije uobičajen, kako zbog nužnih ulaganja tako i zbog same prirode turističkoga poslovanja, banka se, doznajemo, odlučila tek kako bi eventualno premostila razdoblje do prodaje hotela.Vinodol Imovina taj je hotel kupila na javnoj dražbi u srpnju zbog ovrhe na nekretnini ovršenika Hoteli Novi u stečaju, uz još neke nekretnine iz stečajne mase, čime su se kreditna potraživanja Hypo Alpe-Adria grupe pretvorila u vlasništvo. Hypo banka bila je, naime, glavni partner Brune Orešara i Gordana Širole u ambicioznom projektu gradnje luksuznog resorta. Kako nam je objasnio Franco Peruza, direktor tvrtke Vinodol Imovina, hotel Lišanj bio je operativan do nedavna kraja turističke sezone 2013., putem ugovora o zakupu koji je sklopila stečajna upraviteljica Hotela Novi s tvrtkom Lišanj Turist.

"Kako nakon ovrhe svi takvi ugovori postanu ništetni, Vinodol Imovina kao novi vlasnik hotela Lišanj raspisala je javni natječaj za jednosezonski zakup hotela, dok se paralelno priprema dugoročniji tender prodaje hotela, terminski poštujući trajanje razdoblja predviđenog zakupa do kraja turističke sezone 2014. S tim ciljem Hypo Alpe-Adria grupa sada provjerava ponude kvalificiranih brokera – konzultanata, koji bi koordinirali profesionalan i transparentan proces planirane kupoprodaje", istaknuo je Peruza, uz napomenu da uvjeti i termini kupoprodajnog tendera još nisu definirani. Hotel Lišanj ima dvije zvjezdice i 200 kreveta, zadnji put obnovljen je 1983., a građen je davne 1892.  

Komentirajte prvi

New Report

Close