Hodak: Reisman će tužiti one koji su je zvali ‘hodajućom sprdnjom’

Autor: Agencija VLM , 08. veljača 2013. u 13:06
Odvjetnik Zvonimir Hodak. Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Judith Reisman i njen odvjetnik Zvonimir Hodak potvrdili su da će američka komunikologinja tužiti pojedine novinare i medijske kuće za klevetu.

Novinska konferencija koja je za cilj imala najaviti protiv kojih medijskih kuća i novinara komunikologinja Judith Reisman namjerava podići tužbe ipak nije završila s konkretnim imenima niti novinara niti medijskih kuća već je ponovo u prvi plan stavljena ''štetnost'' zdravstvenog odgoja koji se uvodi u škole.

– Oni mediji koji su pisali da Reisman negira holokaust, koji su tvrdili da ona nije znanstvenica te novinari koji su je nazvali ''hodajućom sprdnjom'', oni zasigurno mogu očekivati tužbu. Neću ih imenovati i navoditi, oni sami znaju tko su – poručio je odvjetnih Zvonimir Hodak.

Kako je došlo do suradnje između Reisman i Hodaka, ostalo je tajna. Na koji način je komunikologinja odlučila da je baš zastupa odvjetnik Hodak opravdano je poslovnom tajnom. Bez odgovora su novinari ostali i na pitanje koliku naknadu dobiva Judith Reisman držeći tribine i predavanja u Hrvatskoj.

– To je privatno pitanje. Organizatiori njezina dolaska u Hrvatsku su udruga Vigilare i Centar za obnovu kulture COK i one financiraju njezin boravak. Vigilare ne prima niti kune od poreznih obveznika. Imamo donatore koji podržavaju naš rad – poručio je Krešimir Miletić iz udruge Vigilare. To pitanje o zaradi i financiranju njezina boravka uzrujalo je Judith koja nije odgovorila već poručila ''ovdje se radi o seksualnom zlosdtavljanju djece u Hrvatskoj''.

Judith Reisman poručila je kako još nije odlučila koliko planira ostati u Hrvatskoj, ali je također naglasila da bi, kada bi za svaki glas podrške u Zagrebu i Dalmaciji dobila deset centi, bila milijunašica. Zajedno sa svojim kolegom i Timothyjem Tateom nije propustila poručiti kako seksolog Aleksandar Štulhofer zapravo surađuje s trojicom pedofila.

– Bi li itko želio da pedofil podučava vašu djecu? Mislim da ne. Zašto onda dopuštate da pedofili utječu na ono što vaša djeca uče u školi. Ovim ne govorim da je Štulhofer pedofil nego da je suradnik ljudi koji se tako deklariraju – poručio je Timothy Tate.

Iako Judith Reisman neprestano naglašava kako je u Hrvatskoj da bi dala podršku smijenjenoj novinarki i urednici HRT-ove emisije ''Slika Hrvatske'' Karolini Vidović Krišto, ne propušta priliku govoriti o zdravstvenom odgoju niti o kurikulumu za četvrti modul.

– Biste li vi bili sretni da u školama pokazuju kako se dodirivati. Da desetogodišnjake uče kako masturbirati – upozorila je na kraju Reisman.

Komentirajte prvi

New Report

Close