HBK: Otvoreni smo za razgovore s HRT-om

Autor: Poslovni.hr/Hina , 28. siječanj 2014. u 08:51
Patrik Macek/PIXSELL

Biskupi su razmotrili novonastale okolnosti nakon preustroja HRT-a te upozorili da je još uvijek na snazi sporazum HBK i HRT-a.

Hrvatska biskupska konferencija (HBK) tijekom jučerašnjeg izvanrednog zasjedanja razmotrila je HRT-ovo jednostrano kršenje njihova sporazuma te izrazila otvorenost za razgovore i traženje novih rješenja.

Biskupi su razmotrili novonastale okolnosti nakon preustroja HRT-a te upozorili da je još uvijek na snazi sporazum HBK i HRT-a, koji, kako je upozoreno, HRT jednostrano krši.

S tim u vezi izražena je otvorenost za razgovore i traženje novih rješenja polazeći od međunarodnih ugovora kao i uloge javne televizije i radija koji, uz ostalo, moraju voditi brigu i o vjerskim potrebama građana, priopćeno je nakon izvanrednog zasjedanja HBK.

Biskupi su upoznati i s Odredbama HBK o katoličkim osnovnim i srednjim školama, kojima se uređuje cilj, struktura i posebnost odgoja i obrazovanja u tim školama.

Predsjednik HBK nadbiskup Želimir Puljić u pozdravnom se govoru posebno osvrnuo na pobudnicu pape Franje "Radost evanđelja", kojom papa poziva sve članove Crkve da krenu u evangelizaciju i misijsku preobrazbu Crkve, navodi se u priopćenju.

Na zasjedanju su biskupi upoznati i s tijekom priprema za Nacionalni susret hrvatske katoličke mladeži 26. i 27. travnja u Dubrovniku, kao i s programom zajedničkog zasjedanja HBK i BKBiH u Banjoj Luci 26. veljače.

Izvanredno plenarno zasjedanje HBK, pod predsjedanjem predsjednika HBK mons. Želimira Puljića, zadarskog nadbiskupa, održano je u sjedištu HBK u Zagrebu. Na zasjedanju je sudjelovao i apostolski nuncij u RH mons. Alessandro D'Errico.

Komentirajte prvi

New Report

Close