Gradonačelnik na 2. Europskom kongresu lokalne samouprave

Grad Zaprešić Grad Zaprešić

Razgovaralo se o povećanju efikasnosti u korištenju europskih strukturnih fondova, a program je obuhvatio sedam tematskih cjelina, s više od 50 tematskih blokova, panel rasprava, radionica i predavanja

U Krakowu je početkom travnja održan drugi kongres regionalnih i lokalnih vlasti. Kongres je okupio više od 1200 sudionika, a omogućava interakciju lokalnog i regionalnog vodstva s javnom upravom i nevladinim organizacijama. 

Razgovaralo se o povećanju efikasnosti u korištenju europskih strukturnih fondova, a program je obuhvatio sedam tematskih cjelina, s više od 50 tematskih blokova, panel rasprava, radionica i predavanja. Na jednoj panel raspravi o suradnji između partnerskih regija i gradova sudjelovao je i gradonačelnik Turk.

"Ovdje sam kako bi prenio iskustva iz naše zemlje i ono što mi danas radimo kako bi lokalni i regionalni ustroj Hrvatske bio na razini zemalja Europe", rekao je gradonačelnik koji je u svom izlaganju kao glavni problem razvoja regija i gradova istaknuo visok stupanj centralizacije koji Hrvatska ima.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve