Gradonačelnica i Hvarani protiv investicije vrijedne 150 milijuna eura

Autor: Poslovni.hr , 04. siječanj 2013. u 10:56
Panorama Hvara. Photo: Nino Strmotic/PIXSELL

Hvarani se protive ukidanju turističke zone na svom zemljištu i otvaranju nove zone u blizini, gdje je sve već spremno za izgradnju luksuznog hotelskog kompleksa.

Gradonačelnica Starog Grada na otoku Hvaru Đurđica Plančić krenula je u bitku protiv novog Prostornog plana Splitsko-dalmatinske županije, piše tportal.

Plan je predstavljen u prosincu i prošao je fazu javne rasprave s iznenađujuće malim brojem kritika i primjedbi: jedini ozbiljan problem nastao je upravo u Starom Gradu, gdje se skupina od nekoliko desetaka građana iz mjesta Vrbanje pobunila protiv lokacije turističke zone i dobila potporu gradonačelnice. Plančić je najavila da će pokušati intervenirati u Ministarstvu prostornog uređenja te da će kao članica Odbora za prostorno uređenje nastojati organizirati čak i raspravu u Saboru., piše portal.

Hvarani se protive ukidanju turističke zone na svom zemljištu i otvaranju nove zone u blizini, gdje je sve već spremno za izgradnju luksuznog hotelskog kompleksa u vlasništvu britanske tvrtke Landmark. Traže vraćanje na staro stanje, iako su punih četrdeset godina imali priliku izgraditi hotele na svome zemljištu koje se nalazilo u građevnoj zoni, a Britance koji su uložili 17,6 milijuna eura samo u kupnju terena žele spriječiti u investiranju između 150 i 200 milijuna eura, piše portal. 

Komentirajte prvi

New Report

Close