Gosti iz susjednih zemalja, Njemačke, SAD-a, ali i s Dalekog istoka napunili splitske hotele

Autor: Poslovni.hr/Hina , 30. ožujak 2015. u 10:39
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

U siječnju su ostvarili 36 posto više noćenja i 14 posto više dolazaka turista u odnosu na prethodnu godinu, a dobre rezultate nastavljaju i u veljači s rastom noćenja od 34 posto i dolazaka za 10 posto.

Ovoga Uskrsa u Splitu bi, prema najavama hotelijera, gosti iz susjednih zemalja, Njemačke i SAD- a, ali i oni s Dalekog istoka, trebali ostvariti više od 3.000 noćenja, saznaje se od direktorice splitske Turističke zajednice Alijane Vukšić koja ističe kako Split i u prvim mjesecima ove godine ima dvoznamenkasti rast turističkog prometa.

U siječnju su ostvarili 36 posto više noćenja i 14 posto više dolazaka turista u odnosu na prethodnu godinu, a dobre rezultate nastavljaju i u veljači s rastom noćenja od 34 posto i dolazaka za 10 posto.

Vukšić drži kako su odlične brojke rezultat napora turističkih djelatnika da se produži turistička sezona, no i napominje i da je, kako bi zadržali trend rasta broja turista u pred i posezoni, od iznimne važnosti zračna povezanost i uvođenje linija u tom razdoblju.

Napominje kako je više od 90 posto hotelskih objekata otvoreno tijekom cijele godine, što je u usporedbi s ostalim dijelovima države izuzetno dobar pokazatelj. Osim gostiju iz susjednih zemalja, Njemačke i SAD-a u ovo uskrsno vrijeme primjećuju se trendove dolaska gostiju sa Dalekog istoka, a najveći porast dolazaka i noćenja, veći od 30 posto, je kod gostiju iz Južne Koreje koji su za Uskrs najavili grupni dolazak, a prosjek boravka u Splitu im je pet dana, kaže Vukšić.

Split u razdoblju predsezone posjećuju poslovni turisti i radno aktivni ljudi u dobi od 50 do 65 godina. Glavni motivi njihovog putovanja su wellness, zdrava hrana, aktivnosti i revitalizacija. Uz te turiste grad pod Marjanom u predsezoni posjećuju i gosti treće dobi, točnije umirovljenici stariji od 65 godina, bez većih zdravstvenih problema.

Niz pogodnosti

Splitska Turistička zajednica posjetiteljima nudi niz pogodnosti kroz Split Card karticu. Osim besplatnog ulaza i popusta za kulturne ustanove, turističke i ugostiteljske objekte turisti s tom karticom mogu povoljnije putovati javnim prijevozom.

U sklopu City Break programa za vrijeme Uskrsa posjetitelji će moći četiri subote za redom uživati u opernim arijama u Muzeju grada Splita. Bogat program ih očekuje i u teatru, ponudu će obogatiti i brojne izvedbe Gradskog kazališta mladih (GKM), a interesantne izložbe pripremaju Fotoklub Split i Škola likovnih umjetnosti.

"Klupska scena u travnju zadovoljit će potrebe svih ljubitelja glazbe. Predsezona nam je obogaćena raznim sajmovima. Jedan od njih je i 14. sajam 'Dalmacijo sve ti cvitalo' i 'Hands' festival na kojima će se predstaviti bogatstvo baštine, tradicijskih obrta i autohtonih proizvoda. Posjetitelji će imati priliku doživjeti cijelu Hrvatsku kroz mirise i ukuse bogate gastro ponude", poručuje Vukšić.

Komentirajte prvi

New Report

Close