Predsjednica u Šibeniku sa superbogatim katarskim šeikom o ulaganjima i vojnoj industriji

FOTO: Ured predsjednice FOTO: Ured predsjednice

Gosti iz Katara žele ulagati, a iskazali su interes za vojne proizvode i iskustvo kojim Hrvatska raspolaže.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović susrela se u Šibeniku s Nj.V. Šeikom Hamadom bin Khalifom Al-Thaniem, Emirom Ocem Države Katar koji se nalazi u dvodnevnom posjetu Republici Hrvatskoj.

Zaželjevši dobrodošlicu Emiru Ocu, Šeiku Hamadu bin Khalifi Al-Thaniu i njegovoj supruzi Šeiki Mozah bint Nasser, Predsjednica Republike izrazila je zadovoljstvo razinom bilateralnih odnosa. Obostrano su naglašene velike mogućnosti u razvijanju međusobne suradnje te potreba za stvaranjem okvira kojim bi se jačala suradnja gospodarstvenika te poticale investicije. Posebno su se dotakli pitanja investicija u Hrvatsku, s naglaskom na greenfield i brownfield investicije.

Isto tako, razmijenjene su informacije i mišljenja o sigurnosnim pitanjima te izazovima, kako na području Bliskog Istoka tako i na području sjevera Afrike.

Kako je na sastanku bio nazočan i predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Republici Hrvatskoj muftija dr. sc. Aziz ef. Hasanović, razgovaralo se o iznimno uspješnom modelu uključenosti pripadnika islamske zajednice u hrvatsko društvo te je u tom smislu zaključeno kako hrvatski model suživota može služiti kao primjer i uzor ostalim državama.

Sastanku s Nj.V. Šeikom Hamadom bin Khalifom Al-Thaniem je nazočio i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general zbora Drago Lovrić. Razgovaralo se o sigurnosnoj i vojnoj suradnji kao i o mogućnostima jačanja iste. Predstavnici Države Katar iskazali su interes za vojne proizvode i iskustvo kojim Hrvatska raspolaže.

Podsjetimo, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović jučer je u Spitu u zgradi Splitsko-dalmatinske županije otvorila svoj privremeni ured na desetak dana. Iako se prvotno govorilo kako će Ured biti u vojnoj luci Lora od te ideje se odustalo.

Komentari (6)
 • croat3
  croat3 21:45 8.8.2015.

  nemoj i ti kolinda ko milanovic za saku dukata prodati turcima marine.
  zna se zasto kupuju i kako dolaze do njih, ispod stola kupuju a razlog su evropske potpore koje izvlace,

  sramota

 • Bon Scott
  Bon Scott 20:13 8.8.2015.

  miami


  Nemamo ništa protiv i da se ukrca u njegovu jahtu i otplovi…

  ženska zavist je gadna stvar…još ak si u klimakteriju

 • miami
  miami 15:50 8.8.2015.

  Nemamo ništa protiv i da se ukrca u njegovu jahtu i otplovi…

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve