FOTO: Dodijeljene nagrade Poslovnog dnevnika za najbolje odnose s investitorima

Autor: Tomislav Pili , 19. listopad 2017. u 12:56
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Na konferenciji Zagrebačke burze i fondovske industrije koja je otvorena danas u Rovinju po osmi su put dodijeljene nagrade Poslovnog dnevnika za najbolje odnose s investitorima.

Kako je istaknula zamjenica glavnog urednika Marina Biluš, Poslovni je dnevnik pokrenuo ovu nagradu jer je transparentnost na tržištu kapitala predugo doživljavana kao fraza. "To više ne smijemo dopustiti", dodala je Biluš. Ovogodišnji laureati su Valamar Riviera, Hrvatski telekom i Atlantic grupa. Nagradu u ime Atlantica preuzela je Ivana Barać, rukovoditeljica odnosa s investitorima u toj kompaniji.
"Ova godina na tržištu kapitala bila je vrlo izazovna i pokazala je koliko kvalitetni odnosi s investitorima znače na tržištu", kazala je Barać. Marina Bengez Sedmak, direktorica odjela podrške predsjedniku Uprave i Nadzornom odboru u HT-u osvrnula se na nedavno obilježavanje 10. obljetnice HT-ove inicijalne javne ponude te broja transakcija tom dionicom u tom razdoblju. "Zaključili smo da je to rezultat transparentnosti i kvalitetnog korporativnog upravljanja", istaknula je Bengez Sedmak.
Slikoviti istup imao je Marko Čižmek, član Uprave Valamar Riviere. Upitavši koliko je djelatnika u odnosima s investorima potrebno za promjenu žarulje, Čižmek je odmah i odgovorio. "Nijedan. Hrvatske kompanije vole da ulagači budu u mraku", kazao je Čižmek. "Stoga bih posebno zahvalio našem voditelju odnosa s investitorima Filipu Močibobu. Filipe, ti žarulje mijenjaš s reflektorima", kazao je Čižmek.

Komentirajte prvi

New Report

Close