FlixBus širi linije iz Zagreba na još dva europska grada

Autor: Darko Bičak , 07. prosinac 2016. u 14:35
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Preko FlixBusovog inovativnog cestovno-prijevozničkog sustava, koji je po svojoj filozofiji poslovanja više sličan avio-prijevozu, sada je s Hrvatskom izravno povezano sedam europskih država.

Dok većina hrvatskih autobusnih prijevoznika sve teže posluje zbog pada broja putnika, FlixBus nastavlja rasti i širiti svoju mrežu linija.

Kako su objavili iz ovog njemačkog prijevozničkog sustava, koji u Hrvatskoj pod svojim brendom okuplja pet prijevoznika, do kraja ove godine otvorit će se još dvije izravne linije iz Zagreba do Praga i do Berlina. Prije 10-ak dana su iz FlixBusa najavili i otvaranje izravnih linija do Innsbrucka, Züricha i Basela.  "Dosadašnji hrvatski partneri koji su omogućili brzu ekspanziju su Vincek, Slavonija Bus, Brioni Pula, Knežević prijevoz, a od nedavno i Samoborček. U sljedećoj ćemo godini povezati još neke susjedne države, ali i pojačati frekvenciju linija prema aktualnim destinacijama. U svemu tome pomoći će nam i novi partneri", izjavio je Dean Čebohin, direktor razvoja poslovanja za FlixBus u središnjoj i istočnoj Europe (CEE).

Preko FlixBusovog inovativnog cestovno-prijevozničkog sustava, koji je po svojoj filozofiji poslovanja više sličan avio-prijevozu, sada je s Hrvatskom izravno povezano sedam europskih država: Italija, Mađarska, Slovenija, Austrija, Švicarska, Njemačka i Češka, dok se do ostalih može uz presjedanje u nekim od glavnih čvorišta poput Beča, Budimpešte i Münchena. Do nekih gradova iz Zagreba se može i po prvi puta. Jedan od takvih je Innsbruck koji je do sada bio dostupan jedino željeznicom ili zračnim prijevozom, te Budimpešta do koje se sada može stići svakodnevno.

Komentirajte prvi

New Report

Close