Filipec: Ponosni smo, Belupo je treći projekt Tehnike u farmaciji

Autor: Suzana Varošanec , 02. kolovoz 2015. u 21:59
Filip Filipec, direktor Tehnike/Davor Višnjić/PIXSELL

U Koprivnici je angažirano 150 od ukupno 800 radnika Tehnike, koja je već gradila za divove poput Teve i Hospire.

Koprivnica Najveća ovogodišnja greenfild investicija u Hrvatskoj, gradnja dviju novih Belupovih tvornica u Koprivnici vrijednih 390 mil. kn., razlog je za zadovoljstvo još jedne domaće kompanije.

Riječ je o zagrebačkoj Tehnici, koja je sklopila ugovor o gradnji novog proizvodnog pogona za proizvodnju krutih, polukrutih i tekućih lijekova u krugu Belupove tvornice u Koprivnici. Prema riječima direktora Tehnike Filipa Filipeca, gradnja je već počela, a rok za završetak radova je sredina ožujka 2017. "Ovaj nam posao jako puno znači. Zaposlit ćemo svoje radnike u Koprivnici, a tamo ih je 150 od ukupno 800. Drago nam je i što smo dio jako važnog  projekta u industriji, gdje se otvaraju nova radna mjesta i stvara nova vrijednost. Ponosni smo i što je ovo naš treći projekt u farmaciji, propulzivnoj grani koja pred građevinare stavlja visoke zahtjeve u pogledu tehnološkog razvoja", kaže Filipec.

Tehnika  je, naime, dosad radila za farmaceutske divove poput izraleske Teve i američke Hospire. U sklopu investicijskoga projekta Teve, odnosno Plive, prije nekoliko godina sagradila je tvornicu u Savskom Marofu. Potom je dobila posao gradnje sofisticiranoga temperaturno kontroliranog farmaceutskog skladišta i uredske zgrade u Savskom Marofu i za Hospiru Zagreb, dio multinacionalne kompanije. 

Komentirajte prvi

New Report

Close