Energetska učinkovitost u Viktor Lencu

Autor: Poslovni dnevnik , 29. lipanj 2015. u 21:59
Jedno od najvećih brodogradilišta u zemlji/G. Kovačić/PIXSELL

Ugovorom između HEP ESCO-a i brodogradilišta obuhvaćene su usluge inženjeringa, osiguravanja financija…

Brodogradilište 'Viktor Lenac' jedno je od najvećih brodogradilišta u djelatnosti remonta, preinaka i 'offshora' na Sredozemlju, piše internetski portal energetika.net. Svoju politiku stalnog ulaganja u ljude i tehničke mogućnosti, kako bi se prilagodilo današnjem tržištu, dokazuje i primjenom mjera energetske učinkovitosti, rekonstrukcijom rasvjete.

Ugovorom između HEP ESCO-a i Brodogradilišta obuhvaćene su usluge inženjeringa i usluge osiguravanja financijskih sredstava prema ESCO-modelu. Taj model predstavlja inteligentna energetska rješenja i u svijetu je prepoznatljiv kao naziv za tvrtke koje planiraju, izvode i financiraju projekte iz područja energetske učinkovitosti. Postojeća unutarnja rasvjeta pogona i pomoćnih prostorija izvedena je pretežno sa svjetiljkama s živinim, metal-halogenim i fluorescentnim izvorima. Modernizacijom je predviđena ugradnja modernih svjetiljki s fluorescentnim izvorima koje bi zamijenile sve postojeće svjetiljke, uključujući i reflektore u radioničkim halama. U 38 raznih prostorija u brodogradilištu zamijenit će se ukupno 892 postojeće sa 668 novih svjetiljki.

Brodogradilište 'Viktor Lenac' jedno je od najvećih brodogradilišta u djelatnosti remonta, preinaka i 'offshora' na Sredozemlju. Svoju politiku stalnog ulaganja u ljude i tehničke mogućnosti, kako bi se prilagodilo današnjem tržištu, dokazuje i primjenom mjera energetske učinkovitosti, rekonstrukcijom rasvjete. Ugovorom između HEP ESCO-a i Brodogradilišta obuhvaćene su usluge inženjeringa i usluge osiguravanja financijskih sredstava prema ESCO-modelu. Taj model predstavlja inteligentna energetska rješenja i u svijetu je prepoznatljiv kao naziv za tvrtke koje planiraju, izvode i financiraju projekte iz područja energetske učinkovitosti.

Komentirajte prvi

New Report

Close