Dvojica policajaca uzela 500 kuna od kazne, a sad im prijeti pet godina zatvora

Autor: Poslovni.hr , 26. ožujak 2019. u 10:33
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Optužnicom USKOK-a za zlouporabu položaja terete se Leo Bolješić (42) i Renato Brnčić (50).

Kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina prijeti dvojici policajaca optuženih za zlouporabu položaja i ovlasti, protiv kojih je vijeće riječkog Županijskog suda potvrdilo optužnicu koja ih tereti da su kao policajci prisvojili 500 kuna, novac naplaćen zbog prometnog prekršaja.

Optužnicom USKOK-a za zlouporabu položaja terete se Leo Bolješić (42) i Renato Brnčić (50) iz Grižana koji su udaljeni iz službe rješenjem PU primorsko-goranske iz ožujka prošle godine, piše Novi list. 

Inkriminirani slučaj zbio se u Crikvenici, na Jadranskoj magistrali, 24. studenog 2017. oko 11 sati. 

Službena rekonstrukcija slučaja pokazala je da je Bolješić stop-palicom zaustavio automobil »audi A4«, zadarske registracije, nakon što je Brnčić laserskim uređajem utvrdio da je prekoračio dopuštenu brzinu od 60 km/h.

Bolješić je zatim od vozača zatražio vozačku dozvolu, pozvao ga u policijski kombi, te mu priopćio da je počinio prometni prekršaj, za koji kazna iznosi 1.000 kuna, a ako plati na licu mjesta 500 kuna. Vozač »audija« predao mu je 500 kuna, za što mu policajac nije izdao potvrdu, niti bilo gdje u evidentirao naplaćen iznos kazne, već je, tvrdi USKOK, zadržao novac za obojicu, piše Novi list.   

Komentirajte prvi

New Report

Close