Dubrovnik: Vodovod dobio devet milijuna kuna bespovratnih sredstava

Autor: Poslovni.hr/Hina , 25. studeni 2015. u 14:11
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Riječ je o 3.500 metara vodoopskrbnog cjevovoda, 1.200 metara odvodnje te kanalizacijska crpna stanica u Lozici.

Devet milijuna kuna bespovratnih sredstava iz kohezijskih fondova EU odobrilo je Ministarstvo poljoprivrede dubrovačkom Vodovodu, za projekt izgradnje i rekonstrukcije sustava vodoopskrbe i odvodnje u naseljima Štikovica , Vrbica, Lozica i Mokošica.

"Jučer smo dobili od Ministarstva poljoprivrede dobili potvrdu da su nam odobrili devet milijuna kuna bespovratnih sredstava. Grad Dubrovnik sudjeluje s 10 posto, jedan dio financiraju Hrvatske vode, ostatak ide iz fondova EU'', rekao je u srijedu na konferenciji za novinare predsjednik Uprave dubrovačkog Vodovoda Valentin Dujmović.

Pojasnio je kako je riječ o 3.500 metara vodoopskrbnog cjevovoda, 1.200 metara odvodnje te kanalizacijska crpna stanica u Lozici, kojom se kani uvelike doprinijeti kvaliteti mora jer više, istaknuo je, neće biti ispusta kanalizacije u more.

"Ovaj projekt će riješiti i problem koji su imali građani za vrijeme punjenja vodom velikog broja kruzera u luci Gruž, jer su okolna naselja imala problem zbog čega smo morali ograničiti punjenje. Na taj način smo tu priču riješili, kruzeri će moći uzimati vode koliko god im treba, a mi tu vodu naravno i naplatiti", poručio je Dujmović. Dodao je kako će radovi, čije je predviđeno trajanje oko devet mjeseci, početi čim se potpišu ugovori o sufinanciranju.

Zamjenica gradonačelnika Tatjana Šimac Bonačić napomenula je kako je riječ o sredstvima iz kohezijskih fondova EU. ''Mi smo zadovoljili glavni uvjet, a to je visoki stupanj spremnosti projektne dokumentacije za te fondove. Ovaj projekt značit će i da na predjelu naselja Nuncijata i Gruž neće više dolaziti do povremenih prekida vodoopskrbom'', rekla je Šimac Bonačić.

Komentirajte prvi

New Report

Close