DORH naložio istragu protiv Faggiana, Kneževića i Žmaka

Autor: Agencija VLM , 28. lipanj 2014. u 14:13
Albert Faggian. Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

Sumnjiči ih se da su svojim postupanjima ostvarili obilježja kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarstvu iz čl. 246. st. 1. i 2. Kaznenog zakona.

Nakon zaprimljene kaznene prijave PU primorsko-goranske Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv većinskog vlasnika i člana uprave Novog lista Alberta Faggiana, predsjednika Uprave Novog lista Gordana Kneževića i trećeg člana uprave Slavena Žmaka.

Sumnjiči ih se da su svojim postupanjima ostvarili obilježja kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarstvu iz čl. 246. st. 1. i 2. Kaznenog zakona. Osnovano se sumnja da su njih trojica na sastanku uprave Novog lista, unatoč saznanju da između Novog lista i trgovačkog društva iz Zadra, koje je izdavač dnevnog glasila, postoji Aneks I Ugovora o dugoročnoj poslovnoj suradnji potpisan 2. svibnja 2011. kojim su dogovorene i utvrđene cijene za usluge koje Novi list obavlja za društvo iz Zadra.

Na traženje Faggiana, koji je ujedno i vlasnik Glasa Istre iz Pule, a koja je stopostotni vlasnik društva iz Zadra, nakon sastavljanja novih kalkulacija cijena usluga koje su osjetno snižene, potpisan je Aneks II Ugovora o dugoročnoj poslovnoj suradnji 1. ožujka 2013. Temeljem tog potpisanog Aneksa ugovora je do 1. travnja 2014. za trgovačko društvo iz Zadra pribavljena imovinska korist u iznosu od 819.006,42 kune, dok je za navedeni iznos oštećen riječki Novi list, iako su sva trojica kao članovi uprave bili dužni brinuti o imovinskim interesima trgovačkog društva iz Rijeke, stoji u priopćenju DORH-a.

Komentirajte prvi

New Report

Close