Doprinosi za legalizaciju i upola manji?

Autor: Poslovni.hr , 08. ožujak 2013. u 18:30
Milan Bandić (Foto: Robert Anić/PIXSELL)

Bandić je obilazeći tribine o legalizaciji po gradskim četvrtima, obećao u skupštinu poslati novi prijedlog kojim predlaže dodatno smanjenje komunalnog doprinosa za građane.

Iako je krajem 2012. postignut dogovor između gradonačelnika i svih stranaka Gradske skupštine da se legalizacija objekata neće koristiti u političke svrhe, izgleda kako se nitko nije držao dogovora, piše Večernji list.

Gradonačelnik Milan Bandić je obilazeći tribine o legalizaciji po gradskim četvrtima,  obećao u skupštinu poslati novi prijedlog kojim predlaže dodatno smanjenje komunalnog doprinosa za građane. Kako Večernji navodi, Bandić će tražiti da se na ranijih 15, 20, 25 i 30 posto popusta, ovisno o zoni, cijena snizi za još toliko. Građani bi u 1. zoni umjesto 15 dobili 30 posto nižu cijenu, i tako redom, čime bi vlasnici ilegalnih kuća u 4. zoni platili samo 40 posto cijene.

'Predložit ćemo na posljednjoj sjednici 21. ožujka da Skupština izglasa niže cijene doprinosa, najmanje za onoliko koliko smo postigli u prosincu. Tražit ćemo i promjene oko socijalnih kriterija',  kazao je Bandić i dodao da će tražiti i da građevine do 600 kubnih metara uđu u socijalnu kategoriju, a ne samo one do 400 kubika. Bandić je istaknuo i da bi ponudio još dulje razdoblje otplate doprinosa, no smatra kako je 10 godina sasvim dovoljno. 'Pitat ćete me što ako Skupština to odbije, a ja vam kažem da se neće usuditi jer dolaze izbori i to im neće ići u korist jer će se bojati za svoje fotelje', kazao je Bandić na tribini na Trešnjevci u srijedu.

Komentirajte prvi

New Report

Close