Dok Zagrepčani plaćaju najskuplju vožnju u Europi, ZET-ovci uživaju u povlasticama

Autor: Poslovni.hr , 06. veljača 2013. u 15:15
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Zanimljivo je spomenuti i kako je od svih 4316 zaposlenika samo njih 258 zatražilo od svog poduzeća pokaz, dok svi ostali radije uzimaju gotovinu.

Građani Zagreba plaćaju najskuplju voznu tarifu u Europi, ali tako omogućavaju radnicima gubitaškog ZET-a da imaju plaću od 7500 kuna neto, da preko svojih sindikata kupuju tehničku robu s 25% popusta, dobivaju pozajmice od 30.000 kuna, da se odmaraju u toplicama za 260 kuna i kupaće gaće dobivaju po 10% nižoj cijeni, piše Globus

Zanimljivo je spomenuti i kako je od svih 4316 zaposlenika samo njih 258 zatražilo od svog poduzeća pokaz, dok svi ostali radije uzimaju gotovinu. Vožnja zagrebačkim ulicama jedna je od  najskupljih vožnji u Europi, navodi Globus. U zagrebačkom sustavu javnog gradskog prijevoza ima puno nelogičnosti, a najsmješnije je to što, primjerice, između tramvajske stanice Srednjaci i Horvati na Horvaćanskoj cesti točno je sto metara tramvajske pruge. Kad za tu jednu stanicu mobitelom platimo 12 kuna – pristajemo na najskuplju tarifu na svijetu. Prema tome,  kilometar vožnje zapravo stoji okruglih 120 kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close