‘Djelatnik Dukata mi je pokušao uzeti uzorke iz mljekomata’

Autor: Poslovni.hr , 23. veljača 2013. u 13:57
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

“Do sada nikada nije bilo ni najmanjeg problema, mlijeko je uvijek bilo europske kvalitete, kako su mi sami rekli pri mjerenjima, a sada ne valja.”

Nakon što već nekoliko godina ima dobru suradnju s Dukatom kojemu isporučuje mlijeko s svoje farme, mljekar iz Nuštra, Ivan Mihaljković se neugodno iznenadio kada su mu javili kako do daljnjega ta tvrtka od njega neće otkupljivati mlijeko zbog sumnje da u mlijeku ima aflatoksina u većoj količini nego je dozvoljeno, piše Večernji list.

"Do sada nikada nije bilo ni najmanjeg problema, mlijeko je uvijek bilo europske kvalitete, kako su mi sami rekli pri mjerenjima, a sada ne valja. Moje mlijeko ima masnoću 4,30, proteina 3,60, mikroorganizama 7 tisuća od dozvoljenih 100 tisuća, somatskih stanica 60 tisuća od dozvoljenih 400 tisuća. Danas sam ulovio djelatnika Dukata kada je pokušao uzeti uzorke mlijeka iz mljekomata u Vinkovcima u bocama za jogurt. Pravdao se kako su mu to zapovjedili nadređeni, iako bih mu ja dopustio da uzme uzorke samo da me zamolio jer nemam što kriti niti se bojim i najpreciznijih analiza", kaže.

Mihaljković smatra da se ne smiju na taj način uzimati uzorke. "Ako do sada nije bilo te tvari u mome mlijeku ne vjerujem da ga ima i sada jer dobijaju istu hranu, u istoj su staji, sve je isto. Dnevno od 32 krave dobijem 300 litara mlijeka i ako Dukat nastavi neotkupljivati mlijeko, osim stotinjak litara koje ode na mljekomatu, morat ću ga baciti", kaže šokirani mljekar.

Cijeli tekst pročitajte ovdje.

Komentari (6)
Pogledajte sve

Interesantno kako je problem u trajnom mlijeku a u svježem nije. I jedno i drugo dolazi od istih krava i istog kukuruza… i koliko onda ima teladi u ovoj zemlji a koliko krava koje gutaju ove gluposti?

pedertoksin truje ovu zemlju
toksin karaktera i neznanja a ne seksualne orijentacije

Ukoliko sam dobro skužio ministra na Dnevniku, problem je u kukuruzu, pa će ga zamjeniti s onim iz robnih rezervi i bit će ok. Znači potreno je ispitati da li je kukuruz koji su koristili seljaci problematičan zbog suše ili je problem u vrsti tj sorti kukuruza. Ako je problem u sorti jasno naglasiti o kojoj je sorti riječ da se ovo ne ponovi, međutim gdje plasirati postojeći, hoće li uskoro biti problem u mesu, ipak mislim da neće[emo_smijeh]

Nakon što smo se upoznali sa EU lopovima putem Daimlera , Patrie , MOLa , Austrijskih banaka , Talijanskih kamiona ,Slovenskim ucjenama …..,
najvjerojatnije
su nas EU mangupi naguzili i sa mlijekom ,
da mi nesmijemo trošiti svoje mlijeko ,
da bi oni mogli prodavati svoje rjetko vodenasto mlijeko ,
bez mirisa i okusa .

Dukatovac je možda htio samo kupiti pravo mlijeko za sebe i svoje doma…

New Report

Close