Europska komisija nije otvorila istragu o financiranju GNK Dinamo

Autor: Poslovni.hr/Hina , 03. studeni 2014. u 15:45
Foto: Marko Lukunić / Pixsell

Prema navodima medija, GNK Dinamu je u posljednjih nekoliko godina uplaćeno 244 milijuna kuna.

Iako se u hrvatskim medijima pojavila vijest da je Europska komisija pokrenula istragu u vezi s financiranjem GNK Dinama Zagreb iz gradskog proračuna, EK nije otvorila formalnu istragu o mogućim nelegalnim državnim potporama GNK Dinamu Zagreb i u kontaktu je s hrvatskim vlastima u vezi s tim pitanjem.

"Komisija je u kontaktu s hrvatskim vlastima. Formalna istraga nije otvorena", rekao je glasnovornik Komisije za tržišno natjecanje Ricardo Cardoso.

Prema navodima medija, GNK Dinamu je u posljednjih nekoliko godina uplaćeno 244 milijuna kuna, što je višestruko više od višegodišnjih proračuna Dinamovih suparnika u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi.

Europska unija ima stroga pravila u vezi s državnim potporama. One su dopuštene pod strogo određenim uvjetima, a ako se utvrdi da je riječ o nelegalnim potporama, Komisija može narediti povrat cijelog iznosa koji je primljen kao nelegalna potpora.

Kako piše tportal, cijeli slučaj do sada je istraživala je Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja koja je nakon godinu dana proglašena nenadležnom uz objašnjenje da je Bandićeva potpora u skladu s internim dokumentima Grada Zagreba.

No, ni za jednu potporu nije zatražena ni dozvola te agencije, što je samo po sebi također kršenje zakona, a detaljna struktura potrošenog gradskog novca nikad nije objavljena, piše tportal.

Komentirajte prvi

New Report

Close