Deveta konferencija o društveno odgovornom poslovanju 21. i 22. Studenoga

Autor: Poslovni.hr , 08. studeni 2017. u 09:04
Foto: press

Na Konferenciji će domaći i strani stručnjaci govoriti o dosezima i očekivanjima u području DOP-a te trendovima koji se očekuju u budućem razdoblju.

Deveta konferencija o društveno odgovornom poslovanju (DOP) ove godine će se održati će 21. i 22. studenog u Hotelu Esplanade Zagreb a u organizaciji Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj (HR PSOR)

HR PSOR u partnerstvu s Hrvatskom gospodarskom komorom (HGK) i suorganizatorima organizira 9. konferenciju o društveno odgovornom poslovanju (DOP). Konferencija će se održati 21. i 22. studenog u Hotelu Esplanade Zagreb. Pokrovitelji Konferencije su predsjednica Republike Hrvatske, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike i Veleposlanstvo Kraljevine Norveške.

Na Konferenciji će domaći i strani stručnjaci govoriti o dosezima i očekivanjima u području DOP-a te trendovima koji se očekuju u budućem razdoblju. Biti će predstavljeni novi strateški dokumenti i inicijative kako europske tako i hrvatske te kakve obveze isti nameću gospodarstvu. Sukladno trendovima u EU, ove godine posebne teme biti će pitanje politike raznolikosti te integracija politike održivog razvoja u regulatorni okvir Republike Hrvatske. Razgovarat će se i o aktualnom pitanju nefinancijskog izvještavanja.

Konferencija djeluje i kao stručno-znanstveni te stručnjaci i znanstvenici i prezentiraju svoje radove iz područja DOP-a, a naglasak je na iskustvima iz prakse koje dokumentiraju i predstavljaju stručnjaci iz gospodarstva. Ove godine očekujemo preko 30 radova iz različitih područja i tema DOP-a.

Obilježiti će se i 10. po redu, nagrade Indeksa DOP-a za postignuća u 2016. godini te će se uručiti nagrade. Novost je ove godine dodatno poglavlje u području ljudskih prava. Očekujemo kao i do sada veliku vidljivost, popraćenost u medijima i interes institucija za ovaj jedinstveni događaj u području tema iz društveno odgovornog poslovanja.

„Poslovne organizacije koriste društveno odgovorno poslovanje kako bi pridonijele održivom razvoju kroz odgovorno ponašanje prema okolišu, uz stvaranje pozitivnog doprinosa društvu“

Više o konferenciji možete pročitati ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close