Da bi izbjegao naplatu poreznog duga, darovao nekretnine

Autor: Poslovni.hr/Hina , 20. listopad 2012. u 10:38
PXL

Iskoristio svoj položaj i ovlasti te kako bi izbjegao naplatu poreznog duga, darovao nekretnine trgovačkog društva.

Bivši ravnatelj đurđevačkog Pučkog otvorenog učilišta Dražen Karlovčan osumnjičen je da je kao odgovorna osoba trgovačkog društva iz Koprivnice u siječnju 2010. iskoristio svoj položaj i ovlasti te kako bi izbjegao naplatu poreznog duga, darovao nekretnine tog trgovačkog društva, također osumnjičenoj 27– godišnjakinji, koja je pak nekretnine prodala.

Kako je navela PU koprivničko-križevačka, ne navodeći identitet dvoje osumnjičenih, oni su oštetili trgovačko društvo za više od 1.860.000 kuna. Istraga koprivničke policije dovršena je jučer, a zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela zlouporaba položaja i ovlasti, odnosno pomaganja u njegovom izvršenju, protiv osumnjičenih slijedi podnošenje kaznene prijave Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu.

Osumnjičeni Karlovčan je već nepravomoćno osuđen na dvije godine zatvora, uvjetno s rokom kušnje od pet godina. On i 17 profesora bili su uhićeni u USKOK-ovoj akciji STOP, provedenoj 2009. godine, jer su u đurđevačkom Pučkom otvorenom učilištu izdavali svjedodžbe o završenom srednjoškolskom obrazovanju bez pristupanja kandidata ispitima i predavanjima.

Komentirajte prvi

New Report

Close