Ćurković: Naša jedina veza s Tušem okončana je 2005.

Autor: Božica Babić , 19. kolovoz 2014. u 11:26
Mile Ćurković, vlasnik Plodina/Borić Šćitar/PIXSELL

Plodine su preuzele od Mirka Tuša prodajni objekt u Rijeci još 2005., podsjeća vlasnik demantirajući povezivanje sa slovenskim trgovcem.

Neistinita je teza o povezivanju Plodina i Engrotuša, a tko je i zbog čega plasira, ne znam", rekao je za Poslovni dnevnik vlasnik riječkoga trgovačkog lanca Mile Ćurković u ponedjeljak nakon što su slovenski mediji objavili da bankari, konkretno vlasnica PBZ-a Intesa Sanpaolo, koja je kreditirala i Plodine i Engrotuš u vlasništvu Mirka Tuša, traže integraciju tih trgovaca.

 

3,27mlrd.

kuna bio je lani prihod drugoga po prihodu trgovca u HR, Plodina

Mirko Tuš već je godinama u poslovnim problemima, s bankarima je navodno ovih dana dogovorio reprogram 400 milijuna eura kredita uz uvjet da pronađe strateškoga partnera. Jedina veza Plodina i Tuša, zbog koje su možda i krenula nagađanja, objašnjava Ćurković, završila je još 2005. godine, kad je od Mirka Tuša preuzeo prodajni objekt u Rijeci nakon njegove odluke da napusti hrvatsko tržište. Činjenica da gospodarska kriza ne jenja, što pridonosi padu potrošnje, utjecala je na poslovne projekte Plodina. Tako do daljnjega rast tvrtke planiraju bez investiranja u nove formate, odnosno samo kroz povećanje prometa u postojeća 74 objekta, otkriva vlasnik Plodina.

Usto, dodaje, razduživanje i optimalno iskorištavanje unutarnjih rezervi zadaci su koji će biti među top obvezama Uprave Plodina. Prihod 2013. u odnosu na 2012. rastao je 2,5 posto, na 3,27 milijardi kuna. Pozitivni trendovi nastavljeni su i ove godine. Posebno je, ističe Ćurković, zadovoljan rezultatima prometa u ovoljetnim mjesecima.  Plodine su po prihodu drugi najveći hrvatski trgovac. Zanimljivo je da su u razdoblju od 2010. zaključno sa 2013. Plodine i tržišni lider Konzum ostvarili gotovo identično povećanje prihoda. Plodine su rasle za 627, a Konzum 680 milijuna kuna. 

Komentirajte prvi

New Report

Close