Crni petak u Hrvatskoj, evo gdje i za koliko jeftinije danas možete kupovati

Autor: Poslovni.hr , 23. studeni 2018. u 08:31
Foto: Goran Stanzl / Pixsell

Po upola manjoj cijeni Lenovo će nuditi mobitele Moto, a Zaks i Mark Pjetri Jewllery srebrni nakit.

Crni petak, dan nakon američkog Dana zahvalnosti već se tradicionalno obilježava kao dan kada počinju rasprodaje. Vremenom je taj datum postao popularan i van SAD-a, a trgovci su ga masovno počeli oglašavati i u Hrvatskoj.

>>FOTO: Mnoštvo navalilo u trgovine zbog "crnog petka"

City Centri One radit će u petak sat dulje nego inače – do 22 sata, pojedine trgovine spustit će cijene i do 80 posto, gotovo nema trgovca da na neki način neće nagraditi kupca koji nešto kupi u petak. Black Friday, kako zovu Crni petak u Americi, tradicionalno je dan za najpovoljniju kupnju u godini, barem u SAD-u.

U mini inspekciji koju je proveo 24 sata, pokazalo se kako većina trgovina nudi popuste do 30 posto, rijetki stvarno velike. Iz HG Spota najavljuju sniženja i do 80 posto na neke Appleove proizvode, kao i na mobitele, računala, televizore…

Dormeo daje neke proizvode snižene i za 70 posto, kao i Top Shop, koji će za toliko sniziti Walkmay Comfort visoke tenisice. Family posteljina u Arena centru u Zagrebu daje 60 posto na kolekciju posteljine Rose, a do 50 posto cijene spustit će Timberland i Bata.

Po upola manjoj cijeni Lenovo će nuditi mobitele Moto, a Zaks i Mark Pjetri Jewllery srebrni nakit. Sniženja do 40 posto nude Riplay, Converse, Desiqual, trgovina Magic Baby za proizvode Maxi-Cosi, Nania, Britax/Romer… Elipso će do 40 posto pojeftiniti i Grunding bijelu tehniku.

Popuste do 30 posto davat će i Benetton, optika Ghetaldus, Tom Taylor, XYZ, Sportina, Terranova, Skechers, St. Oliver, Ecco, C&A… Kemijska čistionica Lemia daje 20 posto popusta.

– Crni petak trgovci koriste kako bi namamili kupce, no praksa je pokazala da zapravo minimalno pojeftinjuju proizvode. Obično nam nakon Crnog petka slijede pritužbe potrošača da su se razočarali u sniženja. Iskustvo nam govori da naši trgovci proizvode više spuštaju cijene na redovitim sezonskim sniženjima – rekla je Dunja Mak iz osječkog Potrošačkog foruma.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Prošle godine sam ugrabio neke jako povoljne grafičke kartice, te uzeo novi Xiaomi mobitel. Jedva čekam da vidim ove godine kakva ponuda će biti u kojim trgovinama jer planiram ugrabiti što više kvalitetnih gadgeta i stvarčica koje su mi potrebne. Crni petak Hrvatska[/url] imo jako velike popuste svake godine.

New Report

Close