Čobanković priznao krivnju i nagodio se

Autor: Poslovni.hr/HRT , 07. ožujak 2013. u 10:58
Petar Čobanković (Foto: Goran Stanzl)

Optužbe za korupciju priznali su bivši Sanaderov ministar Petar Čobanković te HDZ-ov saborski zastupnik Stjepan Fiolić.

Na zagrebačkome Županijskom sudu trebalo bi se odlučiti kada će početi suđenje u slučaju Planinska, u kojemu se bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a Ivu Sanadera tereti da se okoristio preprodajom zgrade u Planinskoj ulici te zakinuo državni proračun za najmanje 26,4 milijuna kuna, piše HRT.

O datumu početka suđenja odlučit će sutkinja Jasna Smiljanić, koja je prvo pripremno ročište potkraj siječnja odgodila na zahtjev Sanaderovih odvjetnika. Oni su tada zatražili dodatno vrijeme za pripremu jer su, kako su rekli, opterećeni drugim slučajevima, među kojima je i Fimi media. Bivši HDZ-ov ministar poljoprivrede Petar Čobanković u slučaju Planinska priznao je krivnju i nagodio se. Sud ga je osudio na godinu dana zatvora koji će zamijeniti dobrotvornim radom na slobodi za opće dobro. Čobanković je rekao da je zadovoljan, a u postupku će se pojaviti kao svjedok.

Optužnicu za slučaj Planinska sud je potvrdio sredinom prosinca, a obrana je već tada upozorila da se slučaj ne bi smio temeljiti samo na priznanjima dvojice suoptuženika. Optužbe za korupciju priznali su bivši Sanaderov ministar Petar Čobanković te HDZ-ov saborski zastupnik Stjepan Fiolić. Tužitelj Tonči Petković ustvrdio je, pak, da su priznanja Fiolića i Čobankovića najvažnija, ali i da USKOK i bez njih ima dovoljno drugih dokaza.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close