Cijena vrtića za sve će biti točno 500 kuna

Autor: Poslovni.hr , 14. lipanj 2018. u 09:45
Foto: Thinkstock

Gospodarstvo kao najveći izazov gradskih čelnika

Prije točno godinu dana na čelo grada Bjelovara izabran je Dario Hrebak sa zamjenicima Igorom Brajdićom i Valnom Bastijančić. Nedugo zatim s radom je, u novom sastavu, počelo i Gradsko vijeće na čelu s predsjednikom Antom Topalovićem. Suradnja koja je, tvrde, godinu dana kasnije urodila plodom i pozitivnim rezultatima. Štoviše, čelnici tvrde da su većinu predizbornih obećanja već ostvarili te kako im je idući korak smisliti novu političku platformu, piše Lokalni.hr.

– Godina je prošla u korektnoj suradnji, a to mogu reći i za oporbu. Općenito smo zadovoljni, puno se napravilo, ali je i ostalo mnoštvo izazova ispred nas. Gotovo sva predizborna obećanja su provedena ili je njihova realizacija vrlo blizu. Možemo se sjetiti kada smo govorili o zoni Korenovo, mnogi su nas tada optuživali za utopiju, a njezina realizacija je nadomak ruke. Nisu vjerovali ni za stadion, pa je na kraju dokumentacija riješena, a gradnja uskoro kreće – prisjetio se nekoliko važnih projekata predsjednik Gradskog vijeća Topalović.

Posebno je istaknuo gospodarstvo koje vidi kao najveći izazov gradskih čelnika jer, kao i u ostatku države, radno aktivno stanovništvo je masovno otišlo u inozemstvo i njihova primarna zadaća bit će vratiti neke, ali i zadržati one koji o tome razmišljaju. Jedan od poteza u najavi pomoć je roditeljima te je službeno najavio da će s prvim danom iduće godine cijena vrtića iznositi točno 500 kuna, a već ove godine uključuju se u pomoć pri nabavljanju udžbenika za školarce, dok će i to kroz neko dogledno vrijeme, tvrdi, biti besplatno. Najave predsjednika Gradskog vijeća potvrdio je i sam gradonačelnik Dario Hrebak složivši se s Topalovićevom izjavom o dobroj suradnji.

Komentirajte prvi

New Report

Close