Budžet HTZ-a 20% manji, ukidaju tri predstavništva u inozemstvu

Autor: Radmila Kovačević/VL , 19. studeni 2015. u 21:59
Darko Lorencin, ministar turizma/D. Marušić/PIXSELL

Vrh nacionalne promidžbene organizacije dogodine će raspolagati s 260 mil. kn.

Hrvatska turistička zajednica 2016. će raspolagati s čak 66 mil. kn manje nego u ovoj godini. Budžet Glavnog ureda bit će 20% manji i iznosit će tek nešto više od 260 milijuna kuna.

Šest milijuna izostat će jer je smanjena turistička članarina, a lavovski dio minusa odnosi se na činjenicu da se iz 2015. u 2016. ne prenose deseci milijuna kuna nepotrošenog novca. Iz lanjske je godine u ovu prenesen čak 71 nepotrošeni milijun. Od te je 'zalihe' na računu HTZ-a ostalo nepunih osam milijuna, ali i oni se, kako je na Saboru HTZ-a rekao direktor Glavnog ureda Ratomir Ivičić, troše, samo je isplata ostala za početak iduće godine.

Smanjeni budžet najviše će osjetiti stavka udruženog oglašavanja, no turizam u cjelini, uvjerava, neće trpjeti. Da zastoja neće biti iako buduće Vlade RH još nema ni na pomolu, tvrdi i ministar Darko Lorencin. "Radit ćemo do zadnje sekunde, turizam je preozbiljno pitanje da bismo nekog ili nešto čekali", poručuje. Sabor HTZ-a amenovao je i zatvaranje triju turističkih predstavništava od 31. prosinca, u Švicarskoj, Japanu i Španjolskoj. Godišnji trošak time će se smanjiti s 5 na 4 mil. eura. 

Komentirajte prvi

New Report

Close