Brodosplit u džepu ima još dva nova ugovora

Autor: Poslovni dnevnik , 01. siječanj 2015. u 22:00
Tomislav Debeljak, čelnik Brodosplita/Ivana Ivanović/PIXSELL

S talijanskim Fincantierijem škver ugovorio gradnju dva mega bloka za kruzere.

Splitski škver Brodosplit potpisao je dva ugovora s talijanskim naručiteljem Fincantierijem za gradnju novih megablokova za dva kruzera, objavila je tvrtka.

"Nakon što su iskazali zadovoljstvo nedavno preuzetim blokovima, dijelom brodskog trupa koji uključuje pramčani bulb broda, i uvjerili se u izuzetnu Brodosplitovu kvalitetu, mogućnosti i konkurentu ponudu, Fincantieri je na najbolji mogući način, ugovaranjem novih poslova, odlučio prihvatiti Brodosplitovu ponudu za nastavak suradnje", istaknuo je predsjednik Uprave Tomislav Debeljak. O kolikom je obimu posla riječ, čelnik Brodosplita dočarava usporedbom da je za tu gradnju potrebno jednako sati rada koliko i za završetak dvaju Jadrolinijinih trajekata.

U 2014. Brodosplit je ugovorio niz novogradnji, među kojima su 42-metarski radni brod za domaći Plovput, 162-metarski jedrenjak za kružna putovanja za tvrtku s Bahama, kao i pet ophodnih brodova za Ministarstvo obrane. Za sredinu siječnja iduće godine Debeljak je najavio potpisivanje ugovora u Veneciji za gradnju 41 brane za lagune Malamocco i Chioggia, za što će biti potrebno 12.000 tona čelika, kao dio projekta 'Mojsije', čime se taj grad u budućnosti namjerava braniti od visokih plima. 

Komentirajte prvi

New Report

Close